Νεάπολη Θεσσαλονίκης: O μητροπολίτης κήρυττε υπέρ του εμβολιασμού, ο «ψεκασμένος» φώναζε «αίσχος» - Δείτε βίντεο

Νεάπολη Θεσσαλονίκης: O μητροπολίτης κήρυττε υπέρ του εμβολιασμού, ο «ψεκασμένος» φώναζε «αίσχος» - Δείτε βίντεο

Ο Μητροπολίτης Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα αναφερόταν στα οφέλη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού - Δεύτερο επεισόδιο σε μια μέρα μετά τα γεγονότα στα Πηγαδάκια της Ζακύνθου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού

thessaloniki-iereas343
«Αίσχος για τα εμβόλια», άρχισε να φωνάζει πιστός διακόπτοντας την ομιλία του Μητροπολίτη, ο οποίος προέκρινε την ανάγκη εμβολιασμού, την Τρίτη, στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην Ευκαρπία.

Την αντίδραση ενός ατόμου προκάλεσε η αναφορά του Μητροπολίτη Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα στα οφέλη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια κηρύγματός του εχθές το βράδυ στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην Ευκαρπία, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο Μητροπολίτης Βαρνάβας αποδοκιμάζεται από το ποίμνιο


Σύμφωνα με τον ίδιο τον Μητροπολίτη, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα Voria.gr, υπήρξε ένα μεμονωμένο περιστατικό στην αναφορά του στα εμβόλια: «Κάποιος αντέδρασε, αλλά η Εκκλησία όλους μάς αγαπά και μας δέχεται. “Ησύχασε”, του είπα, “ηρέμησε”».

Αναφερόμενος στο συμβάν κατά την ομιλία του στον Ιερό Ναό, ο Μητροπολίτης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Όπως είπα και εγώ με την ιδιότητά μου ως προέδρου του Γηροκομείου, έπρεπε να κάνω και το εμβόλιο για να προστατέψουμε τους γέροντες αδελφούς μας, που είναι σεβαστά πρόσωπα, και εκεί ακούστηκε ένα άτομο να φωνάζει “αίσχος για τα εμβόλια” κ.ά.».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, σήμερα το ίδιο άτομο ήταν ξανά στην Εκκλησία, όπου ο ίδιος χοροστάτησε. «Σήμερα ήταν εκεί, ήρεμος, καλός, πρώτος καθόταν, ηρέμησε. Πρέπει να τους ποιμάνουμε όλους», επισήμανε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekklisiaonline, ο Μητροπολίτης έχει ξεκάθαρη άποψη για τα εμβόλια και την έχει εκφράσει δημόσια.

Ερωτηθείς για τον αν οι ιερείς ακολουθούν τις εγκυκλίους και τις οδηγίες της Ιεράς Μητρόπολης ανάφερε: «Πιστεύω πως ναι. Κοιτάω και εγώ και το ελέγχω. Όλα καλά».

Ζάκυνθος: Παρ' ολίγον σύρραξη σε πανηγύρι - Πήγαν να πιαστούν στα χέρια γιατί ο ιερέας κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν

Έκρυθμο ήταν το κλίμα στο πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε χθες στα Πηγαδάκια της Ζακύνθου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού, με αφορμή τους εμβολιασμούς και την πανδημία.

Την ώρα που ακούγονταν οι ψαλμωδίες, ο εφημέριος του ναού στο κήρυγμά του κάλεσε το ποίμνιο να είναι προσεκτικό με τα υγειονομικά μέτρα προκειμένου να τελειώσει η πανδημία. Σε μία αποστροφή του δε, κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Ζάκυνθος: Ένταση στο πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονος στα Πηγαδάκια [27/7/21]


Στο σημείο αυτό, ένας πολίτης εξαγριώθηκε με την προτροπή για εμβολιασμό φωνάζοντας «αίσχος». Οι φωνές του γίνονταν όλο και πιο έντονες και πλησίαζε όλο και πιο κοντά στον ιερέα υψώνοντας τα χέρια του και φωνάζοντας πως είναι «ντροπή» να λέγονται αυτά και να ακούγεται και ο εθνικός ύμνος.

Μάλιστα παρ' ολίγον να σημειωθεί και σύρραξη αφού ο εξαγριωμένος πολίτες βρέθηκε απέναντι σε έναν ηλικιωμένο ο οποίος προσπάθησε να του κλείσει τον δρόμο προς τον εφημέριο χρησιμοποιώντας την ελληνική σημαία. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου: Τα εμβόλια παρέχουν υψηλή προστασία και από τη μετάλλαξη Δέλτα

Αναγνώστηκε την Κυριακή, σε όλους τους ιερούς ναούς των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, η εγκύκλιος που απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με σκοπό να παρακινηθούν ιερείς και πιστοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

«Οι χριστιανοί ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν» είναι ο τίτλος της εγκυκλίου «Προς τον λαό», η οποία συνίσταται σε 12 ερωτήσεις-απαντήσεις, με σαφείς διευκρινίσεις για όλες τις απορίες που μπορεί να διατυπωθούν από τους πιστούς.

Ειδικότερα, δίνεται απάντηση εάν ο εμβολιασμός προστατεύει από την μετάλλαξη «Δέλτα»: «Όλα τα εμβόλια προσφέρουν υψηλή προστασία για την αποφυγή σοβαρής νόσησης, διασωλήνωσης και θανάτου, όπως και για την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος και να μπει στο νοσοκομείο. Η υψηλή αυτή προστασία ισχύει και για τη μεταλλαγή "Δέλτα"».

Αναφορικά με την περίπτωση να χρειαστεί τρίτη ή και τέταρτη δόση εμβολιασμού μετά τον αρχικό, η απάντηση είναι: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα χρειαστούν επιπλέον αναμνηστικές δόσεις, επειδή ακόμη μαθαίνουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τη νόσηση».

Ειδήσεις σήμερα

Πέτρος Φιλιππίδης: Πέρασε το κατώφλι των φυλακών της Τρίπολης

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα - Στις φλόγες τα πρώτα σπίτια στο Σούλι - Δείτε βίντεο

Ζάκυνθος: Παρ' ολίγον σύρραξη σε πανηγύρι - Πήγαν να πιαστούν στα χέρια γιατί ο ιερέας κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης