Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής - Καίγονται σπίτια στο Σούλι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής - Καίγονται σπίτια στο Σούλι - Δείτε βίντεο

Χτυπούν καμπάνες για να απομακρυνθεί ο κόσμος - Η  φωτιά έχει φτάσει στην Περιμετρική -  Εκκενώθηκαν σπίτια στην Εγλυκάδα και ο καταυλισμός των Ρομά στον Ριγανόκαμπο - Σε εξέλιξη πυρκαγιά και στην περιοχή Δροσιά της Αχαΐας - Λιποθύμησε πυροσβέστης

patra-fwtia3
Εκτός ελέγχου παραμένει η μεγάλη φωτιά στην Πάτρα, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν την κατάσταση.   Oι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα η περιοχή  Σούλι έχει εκκενωθεί, ενώ οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια. Στην περιοχή βρίσκεται ο δήμαρχος Πατρέων μαζί με αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες για να συντονίσουν το έργο των εργαζομένων στο Δήμο που με μηχανήματα έχουν ριχτεί στη μάχη με τη φωτιά
Παράλληλα καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι. Επίσης έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος του Γλαύκου, ενώ εκκενώθηκε και ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο.

Στις φλόγες τα πρώτα σπίτια 
Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα

Κλείσιμο
221905009_873831006567176_3528972616235811271_n
fotia - patra
Στο μεταξύ οι φλόγες έχουν επεκταθεί προς τον Ριγανόκαμπο. Στην περιοχή χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών. Στο Σούλι σύμφωνα με το «patrastimes.gr», κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας άνδρες της οποίας τους καλούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.  Ακόμη ζητήθηκε να εκκενωθούν σπίτια στην Εγλυκάδα.

Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τον κόσμο 
Φωτιά στο Σούλι

soyki
33-1
221905009_873831006567176_3528972616235811271_n
Πάτρα: Φωτιά στο Σούλι



Εντολή για εκκένωση της κοινότητας Δροσιάς στην Αχαΐα

Εντολή για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιάς στην Αχαΐα, δόθηκε από την Πυροσβεστική λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι από την φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση.

«Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».

Όσον αφορά στη φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί. Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Ειδικότερα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα. Να σημειωθεί ότι ένας πυροσβέστης είχε λυποθυμικό επεισόδιο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


Ειδήσεις σήμερα: 
Η πειθώ το μεγαλύτερο όπλο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας - Με φειδώ οι περιορισμοί

Φιλιππίδης: Καταιγισμός στο Twitter για την προφυλάκισή του - «Επίδαυρος οι φυλακές της Τρίπολης»

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για πέντε περιφέρειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης