Με αρνητικό μοριακό ή rapid test οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία - Οι ποινές για τους αρνητές

Με αρνητικό μοριακό ή rapid test οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία - Οι ποινές για τους αρνητές

Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί δεν παρουσιάσουν τα παραπάνω έγγραφα, θα τους απαγορεύεται η είσοδος στα σχολεία και θα επιβάλλεται αναστολή καθηκόντων

sxolio98
Με αρνητικό μοριακό ή rapid test θα γίνει η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που κατατέθηκε στη Βουλή, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό εργαστηριακό τεστ ή πιστοποιητικό νόσησης Covid-19 για την είσοδο τους σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας τη νέα σχολική χρονιά.

Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί δεν παρουσιάσουν τα παραπάνω έγγραφα, θα τους απαγορεύεται η είσοδος στα σχολεία, στα ΚΕΔΑΣΥ, ΚΕΠΕΑ, κ.λ.π, και θα επιβάλλεται αναστολή καθηκόντων, χρόνος ο οποίος δε θα λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας και δεν θα καταβάλλονται αποδοχές.

«Στην περίπτωση εκείνη που μόνιμοι ή απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ. 1, τότε δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην σχολικές μονάδες, στις οποίες υπηρετούν και επέρχονται οι εξής συνέπειες: α) Στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολή καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά το χρόνο αναστολή καθηκόντων, ο οποίος δε λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται οι αποδοχές

Με όμοια απόφαση αίρεται η αναστολή, εφόσον προσκομίζεται πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ. 1. β) Οι προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας δεν προσκομίζουν στο Διευθυντή/Προϊστάμενο της οικίας σχολικής μονάδας, στον Προϊστάμενο των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), στον Προϊστάμενο των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ), στον Διευθυντή Εκπαίδευσης ή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευση, πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ.1, δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων δύναται να καθορίζονται περαιτέρω συνέπειες στην περίπτ.ωση επανειλημμένης παράβασης της παρούσας περίπτωσης».

Διαβάστε αναλυτικά την τροπολογία εδώ.



Ειδήσεις σήμερα: 
Τρεις εστίες φωτιάς σε πλήρη εξέλιξη στην Κύπρο

Φιλιππίδης: Καταιγισμός στο Twitter για την προφυλάκισή του - «Επίδαυρος οι φυλακές της Τρίπολης»

Εγκαινιάστηκε από την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη ο ξενώνας Διαμονής του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές Κορυδαλλού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης