Κρήτη: Μετά τη μάχη με τα μανιασμένα κύματα και την αγωνιώδη διάσωση τώρα πρέπει να... πληρώσουν το Λιμενικό

Κρήτη: Μετά τη μάχη με τα μανιασμένα κύματα και την αγωνιώδη διάσωση τώρα πρέπει να... πληρώσουν το Λιμενικό

Η περιπέτειά τους, θα τους μείνει αξέχαστη, όπως και όλων όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους - Καλούνται τώρα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, γιατί παραβίασαν την απαγόρευση απόπλου λόγω κακοκαιρίας

limeniko-prostimo
Κατάφεραν να σωθούν από τα μανιασμένα κύματα με τα οποία πάλευαν για ώρες όμως τώρα θα κληθούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη καθώς το Λιμενικό σώμα έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διοικητικού προστίμου στον 45χρονο χειριστή του σκάφους που αναποδογύρισε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο 45χρονος κατάφερε όχι μόνο να σωθεί ο ίδιος αλλά να σώσει και τη 39χρονη φίλη του.  Το ζευγάρι υπενθυμίζεται ότι είχε ενοικιάσει ένα σκάφος και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, μπήκαν στη βάρκα και ανοίχτηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων.

Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής το σκάφος τους αναποδογύρισε και βρέθηκαν να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα.

Ο 45χρονος που ζει χρόνια στη Γερμανία κατάφερε να κολυμπήσει κρατώντας με το ένα του χέρι την 39χρονη που είχε χάσει τις αισθήσεις για αρκετή ώρα. Αν και πολλές φορές του γλίστρησε από τα χέρια δεν την εγκατέλειψε. Κατάφερε κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κολυμπήσει για περισσότερο από μία ώρα και να φτάσει σε μία σπηλιά.

Λογαριασμό στον 45χρονο για άσκοπη κινητοποίηση επιχειρησιακών μέσων

Ο 45χρονος τώρα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και με εντολή του Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καλείται να πληρώσει τα έξοδα της επιχείρησης που στήθηκε για την έρευνα και τη διάσωσή τους.

Όπως άλλωστε προβλέπει η απόφαση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, πρόστιμα θα επιβάλλονται σε όσους, αψηφούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προκαλούν ασκόπως κινητοποιήσεις μέσων – προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης, λόγω υπαιτιότητας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, η απόφαση για την επιβολή διοικητικών προστίμων έχει ήδη αποφασιστεί ωστόσο μένει το ακριβές ποσό που θα βγάλει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να είναι μεγάλο.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλωτό μέσο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση διάσωσης στους Καλούς λιμένες ήταν ένα περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης η χρήση του οποίου κοστολογείται προς 1.894 ευρώ την ώρα ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα συμπεριληφθεί στο «λογαριασμό» και το ελικόπτερο super puma που συμμετείχε στις αναζητήσεις.

  • Η κάθε ώρα για τη χρήση του ελικοπτέρου κοστίζει 1230 ευρώ.
  • Η απασχόληση προσωπικού Λιμενικού Σώματος 6,00 ευρώ / ώρα
  • Τα επιπλέον ποσά προσαυξάνονται 50% για κάθε επιπλέον ώρα με τις επτάμισι ώρες εργασίας.

Σήμερα εξιτήριο για το ζευγάρι


Εξιτήριο από το βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου αναμένεται να πάρουν οι δύο αγνοούμενοι που εντοπίστηκαν, στους Καλούς Λιμένες.

Ο άνδρας νοσηλεύτηκε στην πνευμονολογική κλινική καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στην αναπνοή του λόγω της κατάποσης θαλασσινού νερού ενώ η γυναίκα νοσηλεύτηκε στην παθολογική κλινική.

Το γεγονός ότι είναι καλά στην υγεία τους μετά από τόσες ώρες στη φουρτουνιασμένη θάλασσα είναι «θαύμα».

Όσοι βοήθησαν στις έρευνες και συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης τους, έχουν εντυπωσιαστεί από αυτή τη θετική έκβαση που είχαν τα πράγματα, δεδομένης της θαλασσοταραχής και των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Η πειθώ το μεγαλύτερο όπλο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας - Με φειδώ οι περιορισμοί

Φιλιππίδης: Καταιγισμός στο Twitter για την προφυλάκισή του - «Επίδαυρος οι φυλακές της Τρίπολης»

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για πέντε περιφέρειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης