Μαίνεται η φωτιά στη Σταμάτα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, με τον οικισμό «Γαλήνη» να εκκενώνεται.
Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.
Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφάτης, μιλώντας στο protothema.gr, είπε ότι δίνεται μάχη, προκειμένου να περιοριστεί άμεσα η φωτιά:
«Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο, γι' αυτό και ζητήσαμε να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη. Δίνουμε μάχη για τα σπίτια. Για την κατάσβεση επιχειρούν οι πάντες από αεροσκάφη, καναντέρ, πυροσβεστικά όλα στη μάχη, είναι δύσκολη η κατάσταση».
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.