Νέο μεγάλο κορωνοπάρτι στη Μύκονο - Δείτε βίντεο

Νέο μεγάλο κορωνοπάρτι στη Μύκονο - Δείτε βίντεο

Τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά -  Οι τοποθεσίες των πάρτι είναι επτασφράγιστο μυστικό

party

Στο ίδιο έργο θεατές... Εστίες παραβατικότητας εξακολουθούν να εντοπίζονται στη Μύκονο που δεν έχει βγει ακόμη από την κόκκινη ζώνη υψηλής επιτήρησης. Στον υγειονομικό χάρτη εμφανίζεται στο σημείο του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, ωστόσο πρωτοβουλίες όπως η διοργάνωση κορωνοπάρτι, με εκατοντάδες κόσμου, φλερτάρουν ανοιχτά με τον κίνδυνο εκδήλωσης φαινομένων υπερμετάδοσης.

Ενώ η ινδική μετάλλαξη τείνει να επικρατήσει και δυναμώνει τον βαθμό διάδοσης του ιού, ένα ακομη πολυπληθές πάρτι οργανώθηκε το Σάββατο στη Μύκονο κόντρα στις οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Εντύπωση προκάλεσε, αρχικά, το πάρτι των 200 ατόμων με καλεσμένους Ισραηλινούς που αν και ήταν γνωστό από καιρό ότι θα διεξαγόταν, πέπλο μυστικότητας κάλυπτε τη διεύθυνση της βίλας όπου συγκεντρώθηκε το πλήθος. Λίγες ώρες προτού ηχήσει μουσική, sms εστάλησαν στα κινητά ώστε να ειδοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι για την ακριβή τοποθεσία της πολλά υποσχόμενης βραδιάς.

Το «μενού» των παραβάσεων δεν σταματά εδώ.

Οργανώθηκε, όπως έγινε γνωστό από τα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία έχουν πάρει «φωτιά» από τα βίντεο που δημοσιεύονται σε ανοιχτούς λογαριασμούς, και δεύτερο μεγάλο κορωνοπάρτι με εκατοντάδες συνωστισμένους, χωρίς καθόλου αποστάσεις και μάσκες.

Κορωνοπάρτι

Οι εκδηλώσεις που θύμιζαν εποχές προ COVID διοργανώθηκαν ενώ η Πολιτική Προστασία έχει καταρτίσει σχέδιο ειδικών περιορισμών μέχρι και τις 26 Ιουλίου.

Στο πλέγμα αυτό περιλαμβάνεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 έως 06:00, σιωπητήριο στη μουσική, μάσκες παντού, αποστάσεις ανάλογα με τη χωρητικότητα κάθε κέντρου, απαγόρευση ορθίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων.

Ύστερα από τον συναγερμό που ήχησε λογω των πολλών κρουσμάτων στο νησί, οι Αρχές πορεύτηκαν με πιο αυστηρή πολιτική την οποία όμως τροποποιούν σε λίγες ώρες.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί από την Πολιτική Προστασία το νέο καθεστώς που θα ισχύσει στη Μύκονο, ενώ θα αποσαφηνιστεί ποιοι περιορισμοί αίρονται.

Κοινό μυστικό αποτελεί το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες επικράτησε ένα κλίμα αγωνίας στο νησί υπό τον φόβο ακυρώσεων, λόγω μέτρων.

Επιχειρηματίες στην εστίαση και ξενοδόχοι υποδέχτηκαν με σφίξιμο στο στομάχι την εξέλιξη.

Λίγα 24ωρα προτού επαναπροσδιοριστεί η κατάσταση στη Μύκονο, επιχειρηματίες του νησιού ετοιμάζουν το «οπλοστάσιο» έναντι του COVID, δηλαδή τεστ στους τουρίστες πριν από την είσοδο στα κέντρα ώστε το τοπίο να είναι πιο ξεκάθαρο.

Ύστερα από την ολιγοήμερη επιβολή των μέτρων, το επιδημιολογικό φορτίο έδειξε να πέφτει στη Μύκονο, τη στιγμή που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 2021 θα είναι χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό.


Ειδήσεις σήμερα

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Προσπάθησε να αποφύγει την ανάκριση ο δολοφόνος - Ζητούσε να εξεταστεί σε ψυχιατρείο

Κύπρος: Η τουρκοποίηση της Αμμοχώστου από τον Ερντογάν

Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Δεν κρύβονται πια - Το «καυτό» φιλί στο Instagram της Λατίνας σταρ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης