Με εκπροσώπους από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής το 99ο συνέδριο των AHEPA στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία
Στην έναρξη του συνεδρίου παρέστησαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Την Κυριακή 25 Ιουλίου ξεκίνησαν στην Αθήνα οι εργασίες του 99ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της AHEPA, με συμμετοχή εκπροσώπων της οργάνωσης από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ελλάδα.
Την εναρκτήρια εκδήλωση τίμησαν μα την παρουσία τους ο Πρεσβυς των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζεφρεϊ Πάγιατ και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης.
Στο πλαίσιο της αναγνώρισης της συμβολής τους στις κοινές προσπάθειες προστασίας και ανάπτυξης του απόδημου ελληνισμού η AHEPA θα πραγματοποιήσει ειδικές εκδηλώσεις με ομιλίες διακεκριμένων προσώπων, σύμφωνα με τον ακόλουθο προγραμματισμό:
Δευτέρα 26/7, ώρα 19:00, Πολεμικό Μουσείο > Νίκος Παναγιώτοπουλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας και Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Τρίτη 27/7, ώρα 12:30, Grand Bretagne Ballroom > Κώστας Βλάσης, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό και Φώτης Φωτίου Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων.
Τρίτη 27/7, ώρα 19:00 η ΑΕ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχεται την ηγεσία των Ahepans στο Προεδρικό Μέγαρο.
Κλείσιμο
Τρίτη 27/7, ώρα 20:00, Πνευματικό Κέντρο «Σταύρος Νιάρχος» > Κωνσταντίνος Τασούλας, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών.
Τετάρτη 28/7, ώρα 12:30, Grand Bretagne Ballroom > υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη.
Τετάρτη 28/7, ώρα 19:00, Divani Caravel> τιμητική εκδήλωση για τους κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου.
Πέμπτη 29/7, ώρα 09:00, συζήτηση με τους κ.κ. Νίκο Δένδια, υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Χριστοδουλίδη, υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου και Μπενυ Γκαντς, υπουργό Άμυνας του Ισραήλ.
Πέμπτη 29/7, ώρα 17:30, τιμητική εκδήλωση για τους πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρεϊ Πάγιατ και της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.
Παρασκευή 30/7, ώρα 20:00, Μουσείο Ακρόπολης, τιμητική εκδήλωση για τους κ.κ. Άδωνη Γεωργιάδη, υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρη Θεοχάρη, υπουργό Τουρισμού και Κώστα Μπακογιάννη, Δήμαρχο Αθηναίων.
Επισημαίνεται ότι όλοι οι μετέχοντες στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Ahepa έχουν εμβολιαστεί και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας για τη μη μετάδοση του Covid 19.
Παρακαλούνται οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία που θα θελήσουν να καλύψουν τις εκδηλώσεις να τηρούν το πρωτόκολλο υγείας.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.