Ισραήλ: «Άνοιξε» με Πάολα, επιστρέφει σε περιορισμούς πανδημίας με συναυλία Μπάση - Δείτε βίντεο

Ισραήλ: «Άνοιξε» με Πάολα, επιστρέφει σε περιορισμούς πανδημίας με συναυλία Μπάση - Δείτε βίντεο

Συναγερμός για την μετάλλαξη Δελτα και στο Ισραήλ, που έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού στον Κόσμο - Στα γαλανόλευκα ντύθηκε ο συναυλιακός χώρος για τη συναυλία του  Έλληνα τραγουδιστή, που ήταν η τελευταία πριν την εκ νέου επιβολή περιορισμών στη χώρα

basis0

Το «success story» επισκιάστηκε από την απρόβλεπτη πορεία της πανδημίας. Οι σειρήνες της μετάλλαξης Δέλτα ηχούν και στο Ισραήλ, μια χώρα που έχτισε από νωρίς τις υποδομές για το τείχος ανόσιας μέσα από το έγκαιρο κλείσιμο συμφωνιών με μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες.

Από τον Απρίλιο, όποτε το Τελ Αβίβ σήκωσε πανηγυρικά τη «σημαία» της θωράκισης του πληθυσμού, μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες η κοινωνική ζωή βρισκόταν στις ράγες της κανονικότητας με την άρση των περιορισμών. Πλέον, λόγω της απότομης αύξησης στα κρουσμάτων από την επέλαση της ινδικής μετάλλαξης το ειδικό καθεστώς των μέτρων επιστρέφει και στο Ισραήλ ως έναν βαθμό.

Μπάσης (1)


Όπως επισημαίνει στο protothema.gr η διοργανώτρια συναυλιών στο Ισραήλ, Bracha Cohen, η είσοδος σε χώρους ψυχαγωγίας θα γίνεται απο την ερχόμενη βδομάδα ξανά με ειδικό πιστοποιητικό, που σημαίνει ότι οι πολίτες είτε θα επιδεικνύουν διαβατήριο εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR ή rapid τεστ ή χαρτί που να αποδεικνύει προηγούμενη μόλυνση.

Στη χώρα, όπου πάνω από το 50% του κόσμου έχει λάβει και τις δυο δόσεις ενέσιμων σκευασμάτων, τα δεδομένα αλλάζουν λόγω της ινδικής παραλλαγής που επαναπροσδιορίζει τον χάρτη.

Ο εμβολιασμός θωρακίζει μεν από τη σοβαρή νόσηση, είναι όμως πιθανή η μόλυνση από το μεταδοτικό στέλεχος.

Προτού το Ισραήλ μπει ξανά στη «ρουτίνα» των μέτρων, μια ιδιαίτερη ελληνική συναυλία, την οποία διοργάνωσε η Μπραχά Γκοτζέν, μαγνήτισε τα βλέμματα.

Κλείσιμο
Ο συναυλιακός χώρος ντύθηκε στα γαλανόλευκα, καθώς η ορχήστρα συνόδευε τον έλληνα τραγουδοποιό Δημήτρη Μπάση.

Μπάσης (2)


Όπως δηλώνει η Bracha Cohen, ο ενθουσιασμός ήταν φανερός γιατί επρόκειτο για κάτι ξεχωριστό που αποτέλεσε φόρο τιμής στην ελληνική κουλτούρα. Προκειται δε για το τελευταιο καλλιτεχνικο γεγονός πριν την επαναφορά του Green Pass.

Κόσμος με ενδιαφέρον στην ελληνική μουσική  έσπευσε να ακούσει τους ήχους της χώρας μας.

Η επιτυχία αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι και οι οκτώ συναυλίες που διοργανώθηκαν βγήκαν sold out.

Συναισθήματα ενθουσιασμού είχε προκαλέσει και η συναυλία του Απριλίου που ακολούθησε της άρσης των περιορισμών στο Ισραήλ. Σε εκείνη οι τραγουδιστές Πάολα και Κώστας Καραφώτης, συνοδεία ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη, προσέφεραν στιγμές μοναδικότητας.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξέσπασε» ο Πετρούνιας: Κάποιοι Έλληνες ξύπνησαν το πρωί και δεν με είδαν - Είναι ατόπημα και άδικο

Καιρός: Άστατος τις επόμενες ώρες με βροχές και ισχυρούς ανέμους - Δείτε χάρτες

«Μαφιόζικη» εκτέλεση στη Θήβα: Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε - Πού στρέφονται οι έρευνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης