Σπάρτη: Το ελικόπτερο βρήκε φυτεία με 108 χασισόδεντρα

Σπάρτη: Το ελικόπτερο βρήκε φυτεία με 108 χασισόδεντρα

Στην Τρίπολη, συνέλαβαν τον καλλιεργητή χασισοφυτείας σε δάσος

Sparti-xasisofyteia-opla
Ο πιλότος του ελικοπτέρου της Αστυνομίας υπέδειξε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε. τον εκχερσωμένο χώρο στον οποίο υπήρχε μια μεγάλη χασισοφυτεία σε αγροτική περιοχή του Δήμου Σπάρτης και, μετά την επιτόπια έρευνα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Έλληνα που τα καλλιεργούσε.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης ξεριζώθηκαν συνολικά 108 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2,50 μέτρων και κατασχέθηκαν ο αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός. Μετά από πληροφορίες και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι την χασισοφυτεία καλλιεργούσε ένας 54χρονος ο οποίος εντοπίστηκε στην Σπάρτη και συνελήφθη με ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής.

Στο σπίτι του βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 210 γραμμαρίων, 252 σπόροι κάνναβης, δυο ζυγαριές ακριβείας, 225 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη ένα κυνηγετικό όπλο, 15 φυσίγγια και ένα πιστόλι που εστάλη για βαλλιστική εξέταση. Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης και κατηγορείται για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Συνέλαβαν τον καλλιεργητή χασισοφυτείας σε δάσος

Η έρευνα που ξεκίνησε όταν το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε μια φυτεία με 11 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,60 μέτρου σε δασική περιοχή του Δήμου Τρίπολης, οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας στα ίχνη ενός 60χρονου που κατοικεί σε κοντινή κοινότητα. Ο δράστης συνελήφθη και σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα κυνηγητικό όπλο. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Τρίπολης άσκησε δίωξη σε βάρος του για παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.






Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Δείτε βίντεο
Φολέγανδρος: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς – Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νάξου

Νέες αποκαλύψεις από τη Σοφία Μπεκατώρου: «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης