ΓΕΕΘΑ: Συμμετοχή στην πολυεθνική άσκηση «Breeze 2021» στη Μαύρη Θάλασσα - Φωτογραφίες

ΓΕΕΘΑ: Συμμετοχή στην πολυεθνική άσκηση «Breeze 2021» στη Μαύρη Θάλασσα - Φωτογραφίες

Η «Breeze» αποτελεί άσκηση που διοργανώνει σε ετήσια βάση η Βουλγαρία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής και τακτικής διαλειτουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών μονάδων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ

19_jul_010
Στην πολυεθνική άσκηση «Breeze 2021», που διοργανώθηκε από το πολεμικό ναυτικό της Βουλγαρίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, συμμετείχε από την Κυριακή 11 Ιουλίου έως την Κυριακή 18 Ιουλίου, το ταχύ περιπολικό κατευθυνομένων βλημάτων (ΤΠΚ) «Δανιόλος».

19_jul_002
19_jul_005


Όπως ανακοινώθηκε, στην άσκηση εκτελέστηκαν αντικείμενα όλων των μορφών ναυτικού πολέμου, σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

Στην άσκηση συμμετείχαν μονάδες του ναυτικού της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας, καθώς και προσωπικό από την Αλβανία, το Βέλγιο, τη Λετονία και την Πολωνία.

19_jul_007
19_jul_008_f


Στο Διευθύνων Επιτελείο της άσκησης συμμετείχε προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και του κέντρου εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής του ΓΕΕΘΑ.

19_jul_009
Κλείσιμο


Η «Breeze» αποτελεί άσκηση INVITEX / MAREX / LIVEX που διοργανώνει σε ετήσια βάση η Βουλγαρία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής και τακτικής διαλειτουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών μονάδων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν σε αυτή.

Ειδήσεις σήμερα

Φολέγανδρος: Κακώσεις στο κεφάλι της Γαρυφαλλιάς - Ψάχνουν αν ο δολοφόνος την χτύπησε πριν την ρίξει στα βράχια

Γκάλοπ Marc: Συντριπτικό «ναι» στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Τόλης Βοσκόπουλος: Έπαθε ανακοπή ενώ περίμενε να πάρει σήμερα εξιτήριο - Την Τετάρτη η κηδεία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης