Καιρός: Μίνι καύσωνας έως την Παρασκευή - 40άρια σήμερα σε Άργος, Σπάρτη - Δείτε νέους χάρτες, βίντεο

Καιρός: Μίνι καύσωνας έως την Παρασκευή - 40άρια σήμερα σε Άργος, Σπάρτη - Δείτε νέους χάρτες, βίντεο

Καιρός: Συνθήκες καύσωνα μέχρι την Παρασκευή - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε δυτική Ελλάδα και Αττική λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την  Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας) -  Πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

kairos-kausonassimera-kairossimera-kairostora
Νέο μίνι «κύμα» καύσωνα έρχεται από σήμερα, με τον καιρό να διατηρείται ζεστός και καλοκαιρινός για τις επόμενες ημέρες.

Η σημερινή είναι η πρώτη μέρα των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, που θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως την Παρασκευή.

Αρκετή  ζέστη επικρατεί από νωρίς σήμερα το πρωί.

Το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 38-40 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα πελάγη 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου σήμερα σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου, όπως στο Άργος και τη Σπάρτη.
 
kairos-kausonas-xartes-thermokrasies


Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό 

θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά μέχρι την Παρασκευή όπου τοπικά θα έχουμε 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

-Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με αστάθεια στα βόρεια ορεινά από το Σάββατο

-Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση μέσα στο Σαββατοκύριακο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021


Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

kausonas-pirkagia-kairossimera-pirkagiaattiki


Ειδήσεις σήμερα:

Βρέθηκε ο τάφος της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Το προφίλ της «ανακάλυψης» και η αποδόμησή της

NBA: Μυθική εμφάνιση των Μπακς του Αντετοκούνμπο - Ισοφάρισαν 2-2 τους Σανς στην σειρά των τελικών

Κοινοί τραπεζικοί λογαριασμοί: Πότε γίνονται κατασχέσεις ακόμα και αν δεν χρωστάτε πουθενά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης