Με ανακοίνωσή της, η Μονή Βατοπαιδίου έκανε γνωστό πως ο Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος νοσηλεύεταιαπό τα τέλη Μαΐου στον Ευαγγελισμό λόγω Covid, αποσωληνώθηκε και θα παραμείνει για λίγες μέρες στη ΜΕΘ, για παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς του.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες μετά από απόφαση των γιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, αφαιρέθηκε η τραχειοστομία στην οποία είχε υποβληθεί ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός.
Μετά την σημερινή αποσωλήνωση ο Γέροντας θα παραμείνει στη ΜΕΘ για λίγες ημέρες για παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς του.
Ο Γέροντας έχει πλήρη διαύγεια και επικοινωνεί με το περιβάλλον του.
Θυμίζουμε ότι ο Γέροντας Εφραίμ βρίσκεται στον Ευαγγελισμό από τις 28 Μαΐου αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ενώ στις 4 Ιουνίου οι γιατροί είχαν κρίνει αναγκαία την διασωλήνωσή του».
Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής, προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία.