Θεσσαλονίκη: Τον Ιανουάριο του 2023 ξεκινά η ανέγερση του παιδιατρικού νοσοκομείου - Θα είναι έτοιμο το 2025

Θεσσαλονίκη: Τον Ιανουάριο του 2023 ξεκινά η ανέγερση του παιδιατρικού νοσοκομείου - Θα είναι έτοιμο το 2025

Επιπλέον 28,5 εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει το Ιδρυμα Σ. Νιάρχος για την υλοποίηση του πρώτου πανεπιστημιακού παιδιατρικού νοσοκομείου στην Ελλάδα

filyro
Κατά περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ θα αυξηθεί η δωρεά για την δημιουργία του πρώτου πανεπιστημιακού παιδιατρικού νοσοκομείου στην Ελλάδα, που θα υλοποιήσει στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για την πρόοδο των εργασιών του νέου νοσοκομείου, στο έργο θα προστεθεί, μεταξύ άλλων, επέκταση των υποδομών για τη δημιουργία ενός δεύτερου κτιρίου, συνδεδεμένου με αερογέφυρα με το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου, για την ανάπτυξη Κέντρου ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων με 20 κλίνες, καθώς και τρίτο κτίριο για τη στέγαση πανεπιστημιακών ερευνητικών εργαστηρίων, αμφιθεάτρων και χώρων διδασκαλίας και εκπαίδευσης.

Παράλληλα θα δημιουργηθούν, κεντρική τράπεζα μητρικού γάλακτος, τακτικά εξωτερικά εργαστήρια με 4 σταθμούς αιμοκάθαρσης και άλλες 5 κλίνες για μεταμόσχευση μυελού των οστών.

παρουσίαση παιδιατρικού νοσοκομείου Σταυρός Νιάρχος


Πρόκειται για ένα συνολικό επιπρόσθετο κόστος σχεδιασμού, κατασκευής και εξοπλισμού 28,5 εκατομμυρίων ευρώ, που ενέκρινε πρόσφατα το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Σύμφωνα με τον μελετητή του έργου, αρχιτέκτονα Ιωάννη Βεντουράκη, η υλοποίηση του πανεπιστημιακού παιδιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2025.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, μιλώντας στην εκδήλωση, ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ανακοίνωσε την εξασφάλιση κονδυλίου 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για έργα ύδρευσης με 64 χιλιόμετρα εσωτερικού δικτύου, ενώ ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα έργα προσβασιμότητας που απαιτούνται για το νέο νοσοκομείο και που σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν έχουν προχωρήσει, με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο να είναι σε άθλια κατάσταση».

Την βεβαιότητά του ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του έργου, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και για τις νέες ιατρικές παροχές και υπηρεσίες που προστίθενται στο νοσοκομείο μίλησε αναλυτικά ο διοικητικός διευθυντής του Ιδρύματος, Πάνος Παπούλιας.

Το νέο νοσοκομείο, φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για παιδιά της Βόρειας Ελλάδας. Ένα υπερσύγχρονο, δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο διεθνών προδιαγραφών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το πρώτο στην επικράτεια εκτός Αθηνών, με ιατρο-διαγνωστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που περιλαμβάνει αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια νοσηλείας, σχεδιασμένο να είναι ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον, και κυρίως ανοιχτό, προσβάσιμο και φιλικό για τους μικρούς ασθενείς.

Η δωρεά για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια δολάρια. Η Πρωτοβουλία αφορά στην ανέγερση τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, τη Σπάρτη και τη Θεσσαλονίκη, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού εξοπλισμού και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ - Voria.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Νίκαια: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε εξάχρονο κοριτσάκι

Γκάλοπ MRB: 13 μονάδες προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

«Εγώ έβαλα τις τρεις φωτιές στην Κεφαλονιά» - Κτηνοτρόφος ο 34χρονος εμπρηστής - Σοκάρει η κατάθεσή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης