Έξι Ρομά οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας για το μακελειό στον καταυλισμό της Ανθήλης στην Φθιώτιδα, όπου το… προξενιό ανάμεσα σε δύο οικογένειες κατέληξε σε συμπλοκή με άγριο ξύλο και πυροβολισμούς από τους οποίους τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερα άτομα.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της οπλοχρησίας και παραμένουν στα κρατητήρια, ώσπου να απολογηθούν στον ανακριτή. Στον τόπο της αιματηρής συμπλοκής, οι αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τον καταυλισμό κατέσχεσαν τέσσερα πυροδοτημένα φυσίγγια κυνηγετικών όπλων και 25 τάπες φυσιγγίων.
Μόνο ένας από τους τραυματίες χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο Λαμίας ελαφρά τραυματισμένος από σκάγια στο κεφάλι, αλλά αποχώρησε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών. Οι άλλοι τρεις, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, έφεραν επιπόλαια τραύματα, κυρίως θλαστικά από ξυλοδαρμό.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Το διήμερο της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον 2ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας UCI Gran Fondo Loutraki Greece, ποδηλατική Expo, pasta party, τεχνικές παρουσιάσεις και μια μεγάλη γιορτή στην τελετή απονομής των μεταλλίων, με την υπογραφή του Kyvernitis Sports & Events