Τρίπολη: 66χρονος είχε ολόκληρο... οπλοστάσιο στο σπίτι του

Η Ασφάλεια διενεργεί προανάκριση για να εξακριβώσει σε ποιους ανήκουν τα όπλα, κατά πόσο είναι νόμιμα και πώς βρέθηκαν στα χέρια του οπλουργού

Τους λόγους για τους οποίους διατηρούσε ένα οπλοστάσιο ικανό να εξοπλίσει ένα.. λόχο ένας 66χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας και επισκευής κυνηγετικών όπλων και αεροβόλων στην Τρίπολη, διερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που τον συνέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου.

Αρχικά, οι άνδρες της Ασφαλείας έκαναν έρευνα στο αυτοκίνητο του επιχειρηματία, όπου βρήκαν ένα κυνηγετικό όπλο και μια κάννη κυνηγετικού όπλου. Στην συνέχεια, έκαναν έρευνα και στο κατάστημά του όπου κατέσχεσαν πλήθος λειτουργικών όπλων και συγκεκριμένα επτά περίστροφα διαφόρων διαμετρημάτων, δύο πιστόλια, ένα πιστόλι κρότου, 13 γεμιστήρες, ένα κοντόκαννο οπισθογεμές δίκαννο και δύο συσκευασίες με πυρίτιδα βάρους ενός κιλού και 440 γραμμαρίων.

Ο 66χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών, ενώ η Ασφάλεια διενεργεί προανάκριση για να εξακριβώσει σε ποιους ανήκουν τα όπλα, κατά πόσο είναι νόμιμα και πώς βρέθηκαν στα χέρια του οπλουργού. Φυσικά, τα πυροβόλα όπλα εστάλησαν στε εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες ενέργειες.


Ειδήσεις σήμερα

Η κινεζική αστυνομία αναζητεί στέγη σε σκύλους που... παραείναι φιλικοί για να επιβάλουν τον νόμο

Ο Αρκάς σχολιάζει με τον μοναδικό του τρόπο τους ανεμβολίαστους

Πελώνη: Όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περισσότερους περιορισμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr