Καστοριά: Όπλα και πολεμικό υλικό σε δύο σπίτια! - Φωτογραφίες

Καστοριά: Όπλα και πολεμικό υλικό σε δύο σπίτια! - Φωτογραφίες

Συνεχίζεται η προανάκριση για να εξακριβωθεί η προέλευση του παράνομου οπλισμού

καστορια
Ανησυχίες προκαλεί στις αστυνομικές αρχές το γεγονός ότι μέσα σε δυο 24ωρα εντόπισαν σε σπίτια κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας τρία διαφορετικά οπλοστάσια που μάλιστα περιείχαν και πολεμικό υλικό! Μόνο στην Καστοριά εντοπίστηκαν δυο, το πρωί της Παρασκευής.

Κατά την διάρκεια επιχείρησης που οργανώθηκε μετά την αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Φλώρινας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, συνελήφθη ένας 51χρονος καθώς στο σπίτι του σε περιοχή της Καστοριάς κατασχέθηκαν ένα υποπολυβόλο, πέντε ξιφολόγχες, τέσσερα κελύφη όλμων και δυο κελύφη νάρκης κατά προσωπικού, 38 φυσίγγια και 1.337 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η προέλευση του παράνομου οπλισμού.

Kastoria-opla2


Την ίδια τύχη είχε και ένας 47χρονος που συνελήφθη από τους ίδιους αστυνομικούς της Ασφάλειας Φλώρινας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, οι οποίοι ερεύνησαν το σπίτι του σε περιοχή της Καστοριάς και κατέσχεσαν ένα πολεμικό τυφέκιο με πτυσσόμενη ξιφολόγχη, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, 525 φυσίγγια διαφόρων όπλων και διαμετρημάτων, ένα κέλυφος όλμου, 21 κροτίδες και 21 κάλυκες πολεμικών τυφεκίων διαφόρων διαμετρημάτων. Και αυτός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Kastoria-opla
Κλείσιμο


Υπενθυμίζεται ότι οι ίδιοι αστυνομικοί είχαν συλλάβει την Τετάρτη έναν 51χρονο κάτοικο περιοχής της Φλώρινας, που είχε στην κατοχή του ένα πλήρες αντιαρματικό, τρεις κεφαλές αντιαρματικών, τρία βλήματα πυροβολικού, έξι χειροβομβίδες, τρία πολεμικά τυφέκια το ένα με πτυσσόμενη ξιφολόγχη, ένα υποπολυβόλο, τέσσερα πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων, δυο περίστροφα, τρία κυνηγετικά όπλα, 11 ξιφολόγχες, 11 γεμιστήρες διαφόρων όπλων, ένα πιστόλι φωτοβολίδων, μια καπνογόνο χειροβομβίδα, μια οπλοβομβίδα και 1.455 φυσίγγια διαφόρων όπλων και διαμετρημάτων! Επιπλέον, στο σπίτι βρέθηκαν δυο πήλινα προϊστορικά αγγεία της εποχής του Χαλκού, δυο χάλκινα Βυζαντινά νομίσματα και οκτώ μπρούτζινα Οθωμανικά νομίσματα που πιθανότατα προέρχονται από λαθρανασκαφές.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φιλιππίνες: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος με 85 επιβαίνοντες

Κεφαλονιά: Εφιαλτική η νύχτα που πέρασε - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

«Πτήση νυχτερίδας» με wingsuit έκανε ο 55χρονος που σκοτώθηκε στη Βοιωτία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης