Οκταμελής σπείρα αλλοδαπών λήστευε μετανάστες στην Ειδομένη - Μια ληστεία είχε θανατηφόρα κατάληξη

Οκταμελής σπείρα αλλοδαπών λήστευε μετανάστες στην Ειδομένη - Μια ληστεία είχε θανατηφόρα κατάληξη

Ποιες ποινές τους επιβλήθηκαν - Τα μέλη της σπείρας ήταν  από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν - Σε μια από τις ληστείες, τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 23χρονος μετανάστης 

xeiropedes
Με συνολικές ποινές που ξεκινούν από φυλάκιση οκτώ ετών και φτάνουν τα 27,5 χρόνια κάθειρξης τιμωρήθηκαν οκτώ μετανάστες-μέλη συμμορίας, από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, που κατηγορούνται ότι δρούσαν στην περιοχή της Ειδομένης του Κιλκίς, όπου λήστευαν μετανάστες οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν χωρίς «προστασία» τα σύνορα για να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.

Η εις βάρος τους δικογραφία περιελάμβανε κι ένα αιματηρό επεισόδιο με θύμα 23χρονο Αφγανό, ο οποίος δέχθηκε θανατηφόρο χτύπημα με μαχαίρι στο γλουτό, όταν αντέδρασε, αρνούμενος να τους παραδώσει τα χρήματα που ζητούσαν.

Για την ανθρωποκτονία κατέστη κατηγορούμενος 32χρονος ομοεθνής του θύματος, που καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε συνολική ποινή κάθειρξης 27,5 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη), «σπάζοντας» τα ισόβια του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου (κρίθηκε επιπλέον ένοχος για ληστεία, συμμορία, οπλοφορία και οπλοχρησία). Οι συγκατηγορούμενοί του καταδικάστηκαν για ληστεία κατά συρροή και συμμορία, ενώ με την αναγνώριση ελαφρυντικών το δικαστήριο επέβαλε, στον καθένα εξ αυτών, ποινή κάθειρξης 10 ετών, εκτός από έναν που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 ετών.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψαν στις φυλακές.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συγκλονιστικό βίντεο λίγα λεπτά πριν την κατάρρευση του κτηρίου στο Μαϊάμι - Στην πισίνα η «ρίζα» της πολύνεκρης τραγωδίας;

Εξιτήριο από τη ΜΕΘ για την 34χρονη από τη Ζαχάρω - Είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό

Σοκαριστικό τροχαίο με εγκατάλειψη στο Νέο Ηράκλειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης