Μέσω gov.gr και ΚΕΠ το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας για όλα τα Πρωτοδικεία

govgr-2

Η ψηφιακή υπηρεσία επεκτείνεται στο σύνολο των Πρωτοδικείων της χώρας για φυσικά και νομικά πρόσωπα - Στόχος η αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων και η μείωση της γραφειοκρατίας για πολίτες και επιχειρήσεις

Στην ψηφιακή έκδοση του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας προχωρούν τα συναρμόδια υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης.

Τόσο τα φυσικά, όσο και τα νομικά πρόσωπα, μπορούν να διεκπεραιώνουν το σύνολο της διαδικασίας είτε μέσω του gov.gr είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Η υπηρεσία επεκτείνεται, πλέον, στο σύνολο των Πρωτοδικείων της χώρας.

Η ψηφιακή έκδοση του πιστοποιητικού, σύμφωνα με ανακοίνωση, συμβάλλει σημαντικά, τόσο στην αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων όσο και στην μείωση των γραφειοκρατικών επιβαρύνσεων για πολίτες και επιχειρήσεις. Παράλληλα, απαλλάσσει από διοικητικό φόρτο τα ΚΕΠ, καθώς συνεπάγεται την κατάργηση των διαδικασιών που αφορούν στην έκδοση των μέχρι τώρα επιμέρους δικαστικών πιστοποιητικών φερεγγυότητας.

Το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας θεσπίστηκε τον Απρίλιο και ενοποιεί σε ένα τα μέχρι πρότινος 25 δικαστικά πιστοποιητικά σχετικά με επιμέρους ζητήματα φερεγγυότητας μιας επιχείρησης. Υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουν συμφωνήσει ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για την απλούστευση διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.

Η δράση βασίζεται στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του ΓΓ Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνου Αλεξανδρή και του ΓΓ Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου, υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών.


Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός για την μετάλλαξη «Δέλτα» - «Μόνη λύση οι εμβολιασμοί και όχι οι περιορισμοί»

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο δολοφόνος είχε εμφανιστεί σε εκπομπή του Σπύρου Σούλη

Επεσαν οι υπογραφές μεταξύ Lamda Development - TAIΠΕΔ για το Ελληνικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης