Επίθεση με βιτριόλι: «Παπάς είμαι παπάς θα πεθάνω» - Οι αναρτήσεις του ιερέα που έριξε το καυστικό υγρό

Επίθεση με βιτριόλι: «Παπάς είμαι παπάς θα πεθάνω» - Οι αναρτήσεις του ιερέα που έριξε το καυστικό υγρό

Οι αναρτήσεις και τα πιστεύω περί ζωής και θρησκείας του ιερέα που έριξε βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες

iereas_vitrioli
Την ώρα που 37χρονος ιερέας της επίθεσης με βιτριόλι μέσα στη Μονή Πετράκη βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ανακριτικές αρχές, εντύπωση προκαλούν οι αναρτήσεις και τα πιστεύω του περί ζωής και θρησκείας, μέσα στα social media.

Ο ιερέας διατηρεί προσωπική σελίδα στο Facebook με το όνομα και την φωτογραφία του, μέσα από την οποία περνά τα δικά του μηνύματα άσχετα αν ο ίδιος φαίνεται να μην τα ακολουθεί σύμφωνα με τις πράξεις του. Συγκεκριμένα ο αρχιμανδρίτης σε μια από τις αναρτήσεις του αναφέρεται στον προσωπικό «Σταυρό» που κουβαλάει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, καθώς και στο βάρος αυτού, το οποίο σχετίζεται με την στάση ζωής του κάθ ένα. Η στάση αυτή μπορεί εύκολα να παρεξηγεί από τους γύρω μας, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μας πληγώσουν με τις πράξεις και τα έργα τους. Για όλους αυτούς θα πρέπει να προσευχόμαστε ώστε το βάρος του «Σταυρού» μας να γίνεται ολοένα και πιο ελαφρύ. Συγκεκριμένα γράφει στην ανάρτηση του ο ιερέας:

«Ο κάθε άνθρωπος πάνω στη γη, ακολουθεί τον δικό του Γολγοθά. Ο καθένας μας, σηκώνει τον δικό του Σταυρό. Το “βάρος” που έχει ο προσωπικός μας σταυρός, εξαρτάται από την στάση ζωής που επιλέγουμε. Αν μας πληγώνουν, αν μας στεναχωρούν, αν μας πονούν, τα λόγια και η συμπεριφορά των ανθρώπων που δεν γνωρίζουν το δικό μας φορτίο αλλά μας κρίνουν άδικα, και παρ’ όλα αυτά εμείς προσευχόμαστε γι αυτούς, το “βάρος” αυτό γίνεται ελαφρύτερο. Αν όμως αρχίσουμε τις κατάρες, αφήσουμε το μίσος να ξεχειλίσει, τότε ο σταυρός μας γίνεται βαρύτερος. Γιατί πέφτουμε στην παγίδα, που ενώ δεν γνωρίζουμε το βάρος του σταυρού που σηκώνει εκείνος που μας αδικεί, φερόμαστε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο».

Ο κάθε άνθρωπος πάνω στη γη, ακολουθεί τον δικό του Γολγοθά. Ο καθένας μας, σηκώνει τον δικό του Σταυρό. Το “βάρος” που...

Posted by π.Θεοφύλακτος Κόμβος on Sunday, September 16, 2018


Σε άλλη ανάρτηση του ο 37χρονος αρχιμανδρίτης ανοίγει διάλογο με τους διαδικτυακούς του φίλους με το ερώτημα «Πόσο ζυγίζει η αμαρτία;» με τον ίδιο να πιστεύει πως: «Έξω από τη Χάρι του Θεού ο άνθρωπος είναι “νεκρός στις παραβάσεις και τα παραπτώματα”».

Ο 37χρονος είχε πάρει θέση και στο θέμα που είχε προκύψει το 2018 όταν επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συζητούνταν ο νέος τρόπος μισθοδοσίας του κλήρου:

«Ας κόψουν την μισθοδοσία μας,όλα μπορούν να μας τα πάρουν, την ψυχή μας όχι αν δεν την δώσουμε εμείς. Κρίμα για τους Ιερείς που έχουν οικογένεια,οι άγαμοι μπορούμε να πάμε σε μοναστήρια. O Θεός κανέναν δεν χάνει».

Ας κόψουν την μισθοδοσία μας,όλα μπορούν να μας τα πάρουν,την ψυχή μας όχι αν δεν την δώσουμε εμείς.Κρίμα για τους Ιερείς που έχουν οικογένεια,οι άγαμοι μπορούμε να παμέ σε μοναστήρια.ο Θεός κανέναν δεν χάνει

Posted by π.Θεοφύλακτος Κόμβος on Tuesday, November 6, 2018


Η ανάρτηση του αυτή είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με πολλούς από τους διαδικτυακούς του φίλους να του επιτίθενται ανοιχτά και τον ίδιο ν απαντά: «Υπομονή έρχονται εκλογές αν βγει χαιρετίσματα. Ο άθεος», ενώ παρακάτω γράφει: «Παπάς έγινα στα 19 μου, δεν έγινα για τα χρήματα. Παπάς είμαι παπάς θα πεθάνω».

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Πετράκη: Εξιτήριο από το «Γεννηματάς» για τους τέσσερις Μητροπολίτες

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Από το ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης - Άρχισε το «ράντισμα» όταν κατάλαβε ότι θα τον καθαιρέσουν


Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος: Καταδικάζει την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης