«Καμίνι» η χώρα για μία εβδομάδα: Έρχεται καύσωνας διαρκείας - Ποιες περιοχές θα «κτυπήσουν κόκκινο» με 40άρια

«Καμίνι» η χώρα για μία εβδομάδα: Έρχεται καύσωνας διαρκείας - Ποιες περιοχές θα «κτυπήσουν κόκκινο» με 40άρια

Από την Τρίτη ανεβαίνει σημαντικά ο υδράργυρος - Η κορύφωση θα είναι το τριήμερο Πέμπτη - Σάββατο - Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου

paralia-main4
Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας από αύριο Τρίτη με τον υδράργυρο να διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα μέχρι και το Σαββατοκύριακο, ξεπερνώντας σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία ξεπέρασε κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
MaxT_june21

Ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, αρχής γενομένης από την Τρίτη, οπότε αναμένεται μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας. Παράλληλα, αστάθεια θα επικρατήσει τις θερμές ώρες της ημέρας σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες και πιθανόν τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία την Τρίτη θα φτάσει στη Δυτική Μακεδονία τους 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 37, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 39 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 35 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 33 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα νότια τμήματα του Αιγαίου δυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
Kafsonas2021_A1

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34-35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς.

Το πρώτο έντονο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27/06, με τη θερμοκρασία να σημειώνει προοδευτική σημαντική άνοδο και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 24/06 - Σάββατο 26/06, οπότε σε αρκετές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τις μέγιστες να φτάνουν κατά τόπους τους 41-43 βαθμούς Κελσίου



Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες θα είναι τα εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-06-2021: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, οπότε στα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει κατά τόπους τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΕΜΠΤΗ 24-06-2021: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-06-2021: Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-06-2021 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 27-06-2021: Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα κεντρικά και νότια αλλά θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Είναι επίσημο: Η τρανς αρσιβαρίστρια θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς - «Κακόγουστο αστείο» λέει Βελγίδα αθλήτρια

Νίκησε τον κορωνοϊό ο Τρεμόπουλος - Βγήκε με χειροκροτήματα από το νοσοκομείο μετά από 2 μήνες στη ΜΕΘ

To γερμανικό «πείραμα»: Βασικό εισόδημα 1.200 ευρώ... χωρίς καμία υποχρέωση!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης