Στην Αθήνα η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου - Συναντήσεις με Μητσοτάκη, Κικίλια

Στην Αθήνα η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου - Συναντήσεις με Μητσοτάκη, Κικίλια

Οι επαφές της επιτρόπου στην Αθήνα θα επικεντρωθούν στη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια και στην πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στη Ελλάδα

KIRIAKIDOU
Για την Αθήνα αναχωρεί σήμερα η επίτροπος της ΕΕ, αρμόδια για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, όπου την Τρίτη θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα έχει επίσης συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Η επίτροπος θα επισκεφθεί επίσης, μαζί με τον Βασίλη Κικίλια, το Μέγα Κέντρο Εμβολιασμού «Προμηθέας».

Οι επαφές της επιτρόπου στην Αθήνα θα επικεντρωθούν στη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια, στην πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στη Ελλάδα, καθώς και σε ό,τι αφορά στις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία (European Health Union).

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, η Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι «οι εμβολιασμοί παραμένουν η πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας μας κατά του κορονοϊού αλλά και κατά των νέων μεταλλάξεων και γι' αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας εμβολιαστούν πλήρως, τόσο πιο προστατευμένοι θα είναι από τον ίο, σε όλη την επικράτεια της ΕΕ».

«Η κοινή μας εμβολιαστική στρατηγική είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης και πραγματικά ανυπομονώ για την ανταλλαγή απόψεων που θα έχω στην Αθήνα, ειδικά ως προς το πώς μπορεί η ΕΕ να στηρίξει περαιτέρω την ήδη επιτυχημένη εθνική εκστρατεία εμβολιασμού της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των ομάδων του πληθυσμού όπου υπάρχει δυσκολία στο θέμα αυτό».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Όταν ο πιλότος κατέθετε στους αστυνομικούς για την «χαρούμενη οικογένειά του» με την Καρολάιν

Γερμανία: «Κοινωνικό πείραμα» με βασικό εισόδημα 1.200 ευρώ χωρίς εργασιακές υποχρεώσεις

Euro 2020: Η πιο «καυτή» fan της Πολωνίας έφερε γούρι στον Λεβαντόφσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης