Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Εισαγγελέας αποφασίζει για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Εισαγγελέας αποφασίζει για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Ήδη και με στόχο την προστασία του παιδιού η εισαγγελία μελετά τη δικογραφία της υπόθεσης ώστε να αποφασίσει άμεσα για το θέμα

astynomikos-moro-arthro
Για το περιβάλλον στο οποίο θα βρεθεί η μικρή Λυδία, αποφασίζει άμεσα η εισαγγελία ανηλίκων, μετά την ομολογία του 32χρονου πιλότου ότι εκείνος δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ήδη και με στόχο την προστασία του παιδιού η εισαγγελία μελετά τη δικογραφία της υπόθεσης ώστε να αποφασίσει άμεσα για το θέμα. Η όποια απόφαση θα αφορά την προσωρινή επιμέλεια της μικρής, καθώς οριστική απόφαση θα πρέπει να λάβει εντός 90 ημερών το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα, η εισαγγελία μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο είτε στην οικογένεια του 32χρονου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες διενεργείται ήδη έρευνα ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και καταλήξουν με αιτιολογημένο πόρισμα για το ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για ανήλικο.

Ακόμη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».


Ειδήσεις σήμερα 

Ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας: Ο πιλότος είναι ένας κτηνάνθρωπος, με πολύ σεβασμό για τα κτήνη

Όνειρο... απατηλό η αιώνια νεότητα και η αθανασία, λένε επιστήμονες

Γεωργιάδης: Εντός Ιουλίου η έναρξη των κατασκευαστικών έργων στο Ελληνικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης