Απεργία: Δείτε ποιοι συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς – Κανονικά οι Πανελλαδικές

Απεργία: Δείτε ποιοι συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς – Κανονικά οι Πανελλαδικές

Παράνομη μέχρι τις 10 π.μ. η απεργία των ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ για εκπαιδευτικούς και Μέσα Μεταφοράς - Στάσεις εργασίας σε τρένο, μετρό και λεωφορεία – Διπλές συγκεντρώσεις των συνδικάτων – Συλλαλητήριο το απόγευμα στο Σύνταγμα

mmm_apergia_art
Eως αργά χθες το βράδυ συνεδρίαζε με τηλεδιάσκεψη το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να επαναπροκηρύξει την 24ωρη απεργία της 16ης Ιουνίου χωρίς τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ για να μη διαταραχτεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μετά την προσφυγή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως έκρινε παράνομη τη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ μέχρι τις 10 το πρωί, όσον αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαιρέσει τους εκπαιδευτικούς και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων από την απεργιακή κινητοποίηση ενώ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν ήδη τροποποιήσει τις στάσεις εργασίας τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά τις μετακινήσεις τους οι μαθητές που δίνουν εξετάσεις.

Επομένως στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και του ΠΑΜΕ κατά του εργασιακού νομοσχεδίου που θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία απόψε στη Βουλή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.

-Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Κλείσιμο
-Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα μείνει σήμερα η Θεσσαλονίκη από 13:00 έως 17:00 λόγω της συμμετοχής στην απεργία.

Απεργία έχουν εξαγγείλει και τα ναυτεργατικά σωματεία αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο από τις 00.01 τα ξημερώματα έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα. Ωστόσο η απεργία κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

«Καλούμε τα μέλη μας και ευρύτερα τους ναυτεργάτες μέσα στα ίδια τα καράβια να δώσουν από κοινού τον αγώνα με τις απεργιακές φρουρές σε κάθε πλοίο και λιμάνι της χώρας, να αποκρούσουν και να συντρίψουν την επιχείρηση υπονόμευσης της απεργίας μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ από τις 14.00 έως τις 18.00 απορρίπτοντας – όπως αναφέρει- αδιαπραγμάτευτα το εργασιακό νομοσχέδιο.

Τετράωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας από 11:15 έως την λήξη του ωραρίου προκήρυξε και η ΟΤΟΕ.

Διπλές συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου

Στις 10.30 στο Σύνταγμα έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ ενώ τα μέλη του θα συγκεντρωθούν στο ίδιο μέρος στις 5μμ.

Τη σκυτάλη παίρνει η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ που καλούν τα μέλη τους στις 11πμ στην πλατεία Κλαθμώνος. Το ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρών στις 4μμ έξω από τη Βουλή ενώ η ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη της να συγκεντρωθούν και πάλι στις 6μμ στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τέλος συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.


Ειδήσεις σήμερα: 

Σοκαριστικό τροχαίο με τραυματία στη λεωφόρο Βεΐκου - Δείτε φωτογραφίες

Περού: Συνεχίζεται το «θρίλερ» για το νικητή των προεδρικών εκλογών

Survivor: Ο Σάκης με τη δεύτερη σερί ατομική ασυλία του έστειλε στον… τάκο και τον Ασημακόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης