Παγώνη για AstraZeneca: Να δοθούν άμεσα σαφείς οδηγίες για τον εμβολιασμό

Παγώνη για AstraZeneca: Να δοθούν άμεσα σαφείς οδηγίες για τον εμβολιασμό

Ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Μαρίας Θεοδωρίδου - Όσοι έκαναν την πρώτη δόση και δεν είχαν παρενέργειες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα για την δεύτερη - Δείτε το βίντεο

pagoni-684
Για την πορεία της πανδημίας αλλά και τις νέες συστάσεις για την εμβολιαστική διαδικασία και συγκεκριμένα για το AstraZeneca μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση της Προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρίας Θεοδωρίδου, προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις για τη δεύτερη δόση της AstraZeneca. «Πρέπει να δοθούν σαφείς οδηγίες, να βγει η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού και να δώσει σαφείς οδηγίες», είπε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc3y5ap9g195-sf)

Εξήγησε πάντως ότι όσοι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τον εμβολιασμό τους με την πρώτη δόση του σκευάσματος, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, καθώς τα στατιστικά δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να παρουσιάσουν κάτι μετά τη δεύτερη δόση.

Έκανε δε γνωστό ότι 470.000 άνθρωποι θα κάνουν τη δεύτερη δόση της AstraZeneca και ότι μόνο μια χώρα ανά τον κόσμο κάνει διαφορετικό δεύτερο εμβόλιο. «Τα μηνύματα είναι λογικά, αλλά θα αλλάξουν τα δεδομένα» πρόσθεσε. Τέλος, εξήγησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εάν κάποιος καθυστερήσει τη δεύτερη δόση του εμβολίου για 15 με 20 ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στα δικαστήρια η Κεραμέως για την απεργία της Τετάρτης - Εμποδίζει τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Ο Μισέλ Βουνάτσος στον Δανίκα: «Αυτό το φάρμακο για το Αλτσχάιμερ θα λυτρώσει τις οικογένειες»

Δήμητρα της Λέσβου: Θάφτηκε ως «αγνώστων στοιχείων» - Οργή για το πώς αντιμετωπίστηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης