Καιρός σήμερα - Νέοι χάρτες του meteo: Καταιγίδες με χαλάζι σε Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο

Καιρός σήμερα - Νέοι χάρτες του meteo: Καταιγίδες με χαλάζι σε Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο

Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή διατηρεί τις βροχές στη χώρα για όγδοη διαδοχική ημέρα: Ισχυρές καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο - Χάρτες και βίντεο με την εξέλιξη της κακοκαιρίας

kakokairia-kairossimera
Ατμοσφαιρική διαταραχή στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα θα φτάσει στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας μέσα στην ημέρα σήμερα Δευτέρα και θα αποκοπεί από τη γενική κυκλοφορία, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ο στροβιλισμός του αποκομμένου χαμηλού στην περιοχή, θα έχει ως αποτέλεσμά τη διατήρηση των φαινομένων κατά τις επόμενες ημέρες.

Ο καιρός σήμερα θα παραμείνει άστατος με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.





Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται η θέση του αποκομμένου χαμηλού το απόγευμα της Δευτέρας.
kairosdeutera-kakokairiavoreia-meteo


Ειδικότερα για σήμερα Δευτέρα 14/06,  έως το μεσημέρι αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά κύριο λόγο στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Από το μεσημέρι κι έπειτα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στα ορεινά ηπειρωτικά, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη. Πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων  υπάρχει κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στα ορεινά ηπειρωτικά της Δυτικής Ελλάδας.

Στη δεύτερη φωτογραφία παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται τη Δευτέρα.
Κλείσιμο
kairosdeutera-kairosmeteo
Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία από την Τετάρτη, ανεβαίνει η θερμοκρασία - Δείτε χάρτες

Ο καιρός  ωστόσο, βελτιώνεται  στις περισσότερες περιοχές από τα μέσα της εβδομάδας, θα «επιμείνει» ωστόσο,  κυρίως στα βόρεια.

Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες  θα εκδηλωθούν κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Tι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Η αστάθεια υποχωρεί στις περισσότερες περιοχές από την Τετάρτη
-Η θερμοκρασία δεν θα απέχει από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή και αθ αρχίσει ουσιαστικά να ανεβαίνει από τα μέσα της εβδομάδος

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια τα 6 μποφόρ

Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί ποιες περιοχές επηρεάζονται από σήμερα  αργά το απόγευμα
kairos-vroxes-ellada-kairosdeutera-kairossimera


Αστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός στην Αθήνα  καθώς προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με περιορισμένη αστάθεια την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τετάρτη ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Βίντεο καιρού: Με άστατο καιρό και βοριάδες ξεκινά η εβδομάδα - Πότε βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες - Πώς θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο






Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Αυτό είναι το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Η ασπιρίνη δεν αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσης σε νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό


Green Pass: Το μαγικό ψηφιακό χαρτί για όλα - Ποιοι θα το παίρνουν, πού θα μπαίνουν ελεύθερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης