Κορωνοϊός: Ανοίγουν πάνω από 400.000 νέα ραντεβού με Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson

Κορωνοϊός: Ανοίγουν πάνω από 400.000 νέα ραντεβού με Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson

Επιστρέφει η μουσική στα μπαρ - Ανακοινώθηκε και επίσημα η επέκταση ωραρίου έως τη 01:30 από το Σάββατο - Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας από την 1η Ιουλίου  - Αύριο ανοίγουν τα ραντεβού για τους 25 - 29 ετών με τα εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson - Στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων με Johnson & Johnson - 300 άτομα στις δεξιώσεις - Πανηγύρια σε περιφέρειες με άνω του 50% εμβολιασμένους

emvoliasmos-nea-main
Στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πανδημία και στην περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι ανοίγουν περισσότερα από 400.000 νέα ραντεβού με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και επισήμως την επαναφορά της μουσικής στα μπαρ και στα εστιατόρια σε ανοιχτούς χώρους, καθώς και τη μεταφορά, αρχικά, της απαγόρευσης κυκλοφορίας, στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα και την άρση της απαγόρευσης από την 1η Ιουλίου.

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας



Ο Βασίλης Κικίλιας περιέγραψε αρχικά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η οποία παρουσιάζει σημαντική βελτίωση με μέσο όρο 1.056 κρούσματα την ημέρα και με το δείκτη θετικότητας κάτω από το 3%. Εντούτοις παρατηρείται αύξηση στις νεώτερες ηλικιακές ομάδες.

Σήμερα, για άλλη μία ημέρα θα θα ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς, με το σύνολο να φτάνει πλέον στους 6.430.792. 

4.084.134 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 39% του πληθυσμού. Ενώ 2.488.302 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 23,7%.

Κλείσιμο
Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ανοίγουν 420.300 ραντεβού με τα εμβόλια Phizer, Moderna και Johnson & Johnson στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, 240.000 ραντεβού για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, 96.300 για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και 84.000 για το εμβόλιο της Moderna.

Επίσης από την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 25 - 29 ετών για ραντεβού με τα τρία παραπάνω εμβόλια.

Στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων συμπολιτών μας, με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών, με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Τέλος ο υπουργός Υγείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, υγειονομικούς και άλλους, οι οποίοι υποφέρουην σε μεγάλο ποσοστό από το αποκαλούμενο σύνδρομο «burnout». Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε  πρόγραμμα ύψους 7,5 εκ. ευρώ.

Η δράση του Υπουργείου Υγείας που ενδέχεται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με ελληνικά Πανεπιστήμια, περιλαμβάνει την καταγραφή των υγειονομικών που έχουν υποστεί τις συνέπειες της πανδημίας, την κατηγοριοποίησή τους ανάλογα με τα επίπεδα του στρες που έχουν υποστεί ή συνεχίζουν να υφίστανται, την ανάπτυξη προτύπων βιωματικών προγραμμάτων που θα απευθύνονται σε αυτούς, αλλά και στους φορείς όπου εργάζονται. 

«Είναι εμφανές ότι οι χιλιάδες άνθρωποι που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, μαζί φυσικά με τους εργαζομένους στην Πολιτική Προστασία, στα Σώματα Ασφαλείας, και δίνουν καθημερινά τη μάχη, έχουν υποστεί και την πολύ μεγάλη πίεση αυτούς τους 16 μήνες σε μια ασταμάτητη προσπάθεια και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να βρει τρόπους να στηρίξει, αλλά και να επιβραβεύσει αυτή την προσπάθεια» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Η βελτίωση που παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα σε συνδυασμό με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, μας επιτρέπει να πάμε στα επόμενο βήματα άρσης των περιορισμών.

Ας δούμε τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας:

-Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ανοίγουν οι πρακτικές εργαστηριες και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών

-Από το Σαββατο 12 Ιουνίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταφέρεται στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα

-Από την 1η Ιουλίου, αίρεται ο περιορισμός της κυκλοφορίας, εφόσον μας το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

-Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, επανέρχεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους και μόνο με καθήμενους πελάτες. Η παραβίαση των κανόνων θα τιμωρείται με πρώτη ποινή 5.000 ευρώ και με δεύτερη την αναστολή για 15 ημέρες της λειτουργίας

-Από το Σάββατο 12 Ιουνίου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές με δύο διόδους

-Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, από τις 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική μάσκα για όλους.

-Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά.

-Από την 1η Ιουλίου αυξάνονται σε 300 από 100 τα άτομα στο κέτερινγκ

-Όσον αφορά στα πανηγύρια, αποφασίσαμε να ενεργοποιούνται μόνο στις περιφέρειες που οι εμβολιασμένοι είναι σε ποσοστό πάνω από 50%

Για τα θέματα παιδείας, νησιωτικής πολιτκής, υγείας, θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Υγείας:

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον κ. Τσιόδρα, ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος μέχρι χθες, ήταν 1.056 επιβεβαιωμένα κρούσματα την ημέρα, υποχωρώντας σημαντικά για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι τα 36 έτη, ενώ συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά χαμηλός, την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν στο 2,5%, υποχωρώντας κάτω από το 3%.

Όλες οι Περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν μείωση κρουσμάτων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η πανδημία έχει τελειώσει.

Σήμερα, μέχρι τις 16:00, είχαν πραγματοποιηθεί 68.047 εμβολιασμοί και αναμένεται για μία ακόμη μέρα να ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς.

Από την αρχή της Επιχείρησης «Ελευθερία» έως σήμερα στις 16:00 το μεσημέρι, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 6.430.792 εμβολιασμοί.

4.084.134 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 39% του πληθυσμού

Ενώ 2.488.302 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 23,7%.

Ανακοινώνω ότι σήμερα «ανοίγουν» 420.300 καινούργια ραντεβού για τους συμπολίτες μας με τα εμβόλια των εταιρειών Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson.

Πιο αναλυτικά, 240.000 ραντεβού για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, 96.300 για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και 84.000 για το εμβόλιο της Moderna.

Τα ραντεβού αυτά αφορούν τόσο την ηπειρωτική, όσο και τη νησιωτική Ελλάδα.

Υπενθυμίζω επίσης, ότι αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 25-29 να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και στα τρία διαθέσιμα εμβόλια για την ηλικιακή αυτή ομάδα.

Στο τέλος του Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων συμπολιτών μας.

Ο εμβολιασμός τους θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών.

Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι το μονοδοσικό εμβόλιο της J & J.

Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε τους σύγχρονους ήρωες της χώρας, τους υγειονομικούς μας. Γιατροί, νοσηλευτές, όλο το προσωπικό του Ε.Σ.Υ., πρωταγωνιστές στον πόλεμο με τον αόρατο εχθρό, είναι εκείνοι που επιφορτίστηκαν ένα βάρος δυσανάλογο των δυνάμεών τους, καθώς εκτός από τη φροντίδα των συμπολιτών μας, έγιναν επί 15 μήνες και η οικογένεια όσων νοσηλεύτηκαν, μιας και το επισκεπτήριο στις Κλινικές Covid δεν επιτρέπεται.

Οι άνθρωποι αυτοί δούλεψαν και εξακολουθούν να δουλεύουν «στα κόκκινα», πέρα από τις δυνάμεις τους και υφίστανται εξαιρετικά υψηλού βαθμού παρατεταμένο στρες και έπαθαν επαγγελματική εξουθένωση, το αποκαλούμενο σύνδρομο «burnout».

Παρατηρείται παγκοσμίως αύξηση στα ποσοστά των υγειονομικών, στους οποίους το έντονο εργασιακό στρες οδηγεί σε συναισθηματική εξάντληση και αποπροσωποποίηση (κυνισμό), χαμηλή αίσθηση προσωπικής επιτυχίας, μειωμένη απόδοση και κατάθλιψη.

Διεθνείς μελέτες έχουν μάλιστα δείξει ότι τα ποσοστά burnout φτάνουν άνω του 40% σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως οι εντατικολόγοι και οι εργαζόμενοι στις ΜΕΘ.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τη μεγαλύτερη διεθνή μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον το ένα πέμπτο των υγειονομικών σε όλο τον κόσμο έχει νιώσει κατάθλιψη, άγχος ή διαταραχή μετατραυματικού στρες εξαιτίας των ψυχολογικών πιέσεων που έχουν δεχτεί εν μέσω της πανδημίας.

Στην προσπάθεια διαχείρισης του στρες των υγειονομικών μας και της αποκατάστασής του, το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη επεξεργαστεί πρόγραμμα ύψους 7,5 εκ. ευρώ, που καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ.

Η δράση του Υπουργείου Υγείας που ενδέχεται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με ελληνικά Πανεπιστήμια, περιλαμβάνει την καταγραφή των υγειονομικών που έχουν υποστεί τις συνέπειες της πανδημίας, την κατηγοριοποίησή τους ανάλογα με τα επίπεδα του στρες που έχουν υποστεί ή συνεχίζουν να υφίστανται, την ανάπτυξη προτύπων βιωματικών προγραμμάτων που θα απευθύνονται σε αυτούς, αλλά και στους φορείς όπου εργάζονται.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

· Η συστηματική καταγραφή του στρες και της υπερκόπωσης του υγειονομικού προσωπικού και η ανάπτυξη δράσεων για την ποσοτικοποίησή του και την θεραπευτική του αντιμετώπιση.
· Η ανάπτυξη εξειδικευμένων προτύπων προγραμμάτων για την ψυχική φροντίδα, διατροφική υποστήριξη, σωματική αξιολόγηση-εξάσκηση-αποκατάσταση, και διαχείριση του στρες με επιστημονικό τρόπο.
· Η διαμόρφωση κατευθυντήριων αρχών για τη βελτίωση της ρουτίνας και την πρόληψη της κόπωσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με ανάπτυξη παρεμβατικών προγραμμάτων υγιούς τρόπου ζωής και τη συνεχή εξατομικευμένη αξιολόγηση των εμπλεκόμενων.
· Η σε βάθος μελέτη βιολογικών παραμέτρων επιλεγμένων συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, με στόχο τη σύνδεση των ψυχικών συμπτωμάτων με βιολογικούς δείκτες και η παρακολούθηση των μεταβολών αυτών των δεικτών, σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής ή μη των παρεμβάσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Είναι εμφανές ότι οι χιλιάδες άνθρωποι που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, μαζί φυσικά με τους εργαζομένους στην Πολιτική Προστασία, στα Σώματα Ασφαλείας, και δίνουν καθημερινά τη μάχη, έχουν υποστεί και την πολύ μεγάλη πίεση αυτούς τους 16 μήνες σε μια ασταμάτητη προσπάθεια και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να βρει τρόπους να στηρίξει, αλλά και να επιβραβεύσει αυτή την προσπάθεια.»

Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας:

Την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων μέσα στο επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, με δεδομένους τους δείκτες του τελευταίου 7ημέρου και έπειτα από τις αποφάσεις που πήρε η επιτροπή των επιδημιολόγων στη σημερινή συνεδρίασή της, αλλάζουν τα παρακάτω:

1. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας (curfew) επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά δηλαδή στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί - όπως και σήμερα - μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου - και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν - το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

2. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

3. Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου, επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

4. Από την ίδια ημερομηνία (δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 6 το πρωί) αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50 σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1000 θέσεων, σε 70% έως 5000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

5. Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ..

6. Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

7. Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων, αυξάνεται σε 300 άτομα, από 100 που είναι αυτή τη στιγμή.

8. Τέλος, όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί και θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, περαιτέρω αποφάσεις που αφορούν σε θέματα παιδείας, νησιωτικής πολιτικής και δικαιοσύνης, που απασχόλησαν σήμερα την επιτροπή, θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

«Η βελτίωση που παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμών που βρίσκεται σε εξέλιξη, μας επιτρέπουν να κάνουμε τα επόμενα βήματα και να προχωρήσουμε στην άρση κάποιων επιπλέον περιοριστικών μέτρων. Η παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε κάθε γωνιά της χώρας είναι καθημερινή, είναι διαρκής και όταν οι δείκτες συναντούν τους στόχους μας, τότε προχωράμε σε σταδιακές και προσεκτικές άρσεις των περιορισμών», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ωστόσο προσέθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: Η ανάγκη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των κανόνων ατομικής προστασίας που βρίσκονται σε ισχύ - χωρίς εκπτώσεις και δικαιολογίες - παραμένει και αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχίσει να βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας», υπογράμμισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι τις επόμενες εβδομάδες «αφήνουμε σταδιακά πίσω μας κάποια περιοριστικά μέτρα, που εδώ και καιρό αποτελούσαν κομμάτι αυτής της ιδιότυπης καθημερινότητάς μας», ωστόσο, όπως είπε, θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί. Παράλληλα κατέστησε σαφές, ότι χρειάζεται ακόμα επαγρύπνηση και πιστή τήρηση των μέτρων από όλους, όπως συνέβαινε όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Ο ιός είναι ακόμα εδώ, 381 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι ενώ σήμερα ακόμη 15 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Και γνωρίζουμε πια καλά, ότι κάθε αβλεψία μας, κάθε στιγμιαία απροσεξία μπορεί να αποβεί μοιραία για πολλούς άλλους. Γνωρίζουμε όμως καλά και πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε, πώς μπορούμε να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας: με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, που αποτελούν την ασπίδα προστασίας μας από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, και το χτίσιμο - μέσω του εμβολιασμού - του τείχους ανοσίας, που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω μας οριστικά, σταδιακά όμως, την πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς τι ακριβώς γίνεται με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και αν θα δοθούν προνόμια σε όσους εμβολιάζονται, που μπορεί να επισπεύσουν το τείχος ανοσίας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Για μένα δεν υπάρχουν προνόμια, δεν υπάρχουν κίνητρα, δεν υπάρχουν δικαιώματα, υπάρχει σταδιακή άρση περιορισμών γι' αυτούς που δεν κινδυνεύουν. Αυτή είναι η πραγματική ουσία της συζήτησης που πρέπει να γίνει. Από εκεί και πέρα προφανώς η συζήτηση αυτή είναι σε εξέλιξη, υπάρχει μια γενικότερη διαβούλευση και με την επιστημονική κοινότητα, αλλά και μεταξύ μας και θα είμαστε έτοιμο όταν το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, να πούμε λίγο πιο συγκεκριμένα πράγματα».

Σχετικά με την διάθεση των self test και τι εξετάζεται από τους αρμόδιους, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει μία γενικότερη διαβούλευση σε σχέση με τον τρόπο που θα διατεθούν τα συγκεκριμένα self test. «Ό,τι και να γίνει, όπως και θα γίνει, θα γίνει με πλήρη σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα όλων των εμπλεκομένων και πάντα με μόνο γνώμονα το πώς αυτό το πολύ σημαντικό μέτρο, το επικουρικό μέτρο στην προσπάθεια που ούτως ή άλλως γίνεται, να συνεχίσει να υπηρετεί τη δημόσια υγεία», σημείωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Από το Σάββατο μουσική στην εστίαση - Χωρίς ωράριο από Ιούλιο

Self test: Τι αλλάζει από τις 19 Ιουνίου - Στον «χορό» τα σούπερ μάρκετ

Τομ Χιλ: Ο 25χρονος Βρετανός κόουτς που οδήγησε τη Σάκκαρη στις «4» του Roland Garros
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης