Καιρός: Χάρτες με την πορεία της κακοκαιρίας - Καταιγίδες και στην Αττική από το απόγευμα

Καιρός: Χάρτες με την πορεία της κακοκαιρίας - Καταιγίδες και στην Αττική από το απόγευμα

Ο καιρός σήμερα: Θα επηρεαστούν Πελοπόννησος, Στερεά και Ήπειρος, ενώ στη Στερεά και στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα κατά τόπους θα επιμείνουν έως και αργά το βράδυ - Δείτε βίντεο

kairos-kairosathina-kakokairiaxalazi
Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του meteo.gr. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περιπτώσεις χαλαζοπτώσεις.

Περισσότερο θα επηρεαστούν η Πελοπόννησος, η Στερεά και η Ήπειρος, ενώ στη Στερεά και στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα κατά τόπους θα επιμείνουν έως και αργά το βράδυ.

Παροδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού Αττικής.
kairosathina-kairiko


Βίντεο καιρού: Η πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό

Κλείσιμο


Στον προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις κατά τα τρίωρα 12:00-15:00 και 15:00-18:00, ενώ τα κίτρινα σύμβολα τονίζουν τις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων.
kataigides-kairos-kairostetarti

Kairos-kataigides-kairostetarti-keraunoi
Τρίτη συνεχόμενη ημέρα αστάθειας σήμερα στη χώρα, με τις καταιγίδες να επηρεάζουν τον καιρό το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Για σήμερα Τετάρτη, ενώ η ημέρα ξεκινά με καλό καιρό και στις περισσότερες περιοχές θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια, στη συνέχεια θα έχουμε βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, ακόμα και στα ορεινά της Κρήτης.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Αστάθεια σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά μέχρι το τέλος της εβδομάδος
-Η θερμοκρασία σε πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου
-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια τα 6 μποφόρ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μπόρες κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που βρίσκεται σε ισχύ σήμερα επηρεάζονται τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Επισημαίνεται πως τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.




Σήμερα Τετάρτη στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά προβλέπονται βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
kairossimera-kairos-vroxesipeiros


Πάνω από 19.000 κεραυνοί χθες στην Ευρώπη


Παρόμοιες καιρικές συνθήκες παρατηρούνται επίσης σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης όπου εκδηλώνονται ισχυρές καταιγίδες με μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα.

Ο χάρτης δείχνει τις καταγραφές ηλεκτρικών εκκενώσεων από τον ανιχνευτή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr "ZEUS" μέχρι τις 18:30 χθες ώρα Ελλάδος. Σχεδόν 19.500 κεραυνοί είχαν ανιχνευθεί μέχρι εκείνη την ώρα και στη χώρα μας περίπου 800 κεραυνοί εντοπίστηκαν κυρίως στα ηπειρωτικά και στην περιοχή της Λέσβου.
kairos-keraunoi-meteo

«Ανοιξαν οι ουρανοί» στη Λαμία - Δείτε φωτογραφίες από τους κεραυνούς

Βροντές, αστραπές, αλλά και κεραυνοί «χτύπησαν« την περιοχή της Λαμίας, ακόμη και μέσα στην πόλη σε περιοχή της Αμφιθέας.

kairoslamia


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η Πυροσβεστική, δεν καταγράφηκαν  προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

LamiaReport.gr: Βροχή με κεραυνούς & αστραπές στη Λαμία 08-06-21








Ειδήσεις σήμερα: 

Εξοργισμένη η ταξιδιώτισσα για Σαντορίνη που έγινε viral: «Θα φοράω ό,τι θέλω, εργάζομαι σκληρά»

Βηρυτός: Τραγικός θάνατος άνδρα που πήγε να βουτήξει από γκρεμό 36 μέτρων και έπεσε πάνω σε σκάφος (Σκληρό βίντεο)

Επιστρέφει από το Σάββατο η μουσική στην εστίαση και διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας – Τι θα εισηγηθούν οι επιστήμονες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης