Κύπρος: Την Αννίτα Δημητρίου προτείνει για πρόεδρο της βουλής το ΔΗΣΥ

Κύπρος: Την Αννίτα Δημητρίου προτείνει για πρόεδρο της βουλής το ΔΗΣΥ

Ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε πως πρόκειται για συνειδητή επιλογή και κάλεσε όλα τα κόμματα να εκλέξουν την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Βουλής της Κύπρου

sidi12
Την Αντιπρόεδρο και βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος προτείνει για πρόεδρο της κυπριακής Βουλής ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε πως πρόκειται για συνειδητή επιλογή και κάλεσε όλα τα κόμματα να εκλέξουν την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Βουλής της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου πρόκειται για ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος και «μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για μεγαλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών στα κοινά».

Από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει υπάρξει γυναίκα πρόεδρος της Βουλής, παρόλο που το 50% του εκλογικού σώματος είναι γυναίκες. Στις πρόσφατες εκλογές μόλις 8 γυναίκες έχουν αναδειχθεί στο κοινοβουλευτικό αξίωμα και κατά τον κ. Νεοφύτου ηρθε λοιπόν η ώρα να καταρριφθεί ακόμη ένα στερεότυπο.

Η Αννίτα Δημητρίου είναι 36 ετών και στις εκλογές της περασμένης Κυριακής εξελέγη για δεύτερη φορά βουλευτής, πρώτη σε ποσοστό ψήφων από όλους τους βουλευτές.

Είναι πτυχιούχος πολιτικών επιστημών με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές σπουδές. Στις προεδρικές εκλογές του 2018 ήταν η εκπρόσωπος τύπου του προέδρου Αναστασιάδη.

Ειδήσεις σήμερα 

Οι εμβολιασμοί υψώνουν «τείχος» και απέναντι στις μεταλλάξεις - Πόσες παραλλαγές έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα

Συνεδριάζει η επιτροπή για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική και δεξιώσεις

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το εργασιακό νομοσχέδιο - Ποιες είναι οι βασικές διατάξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης