«Λουλουδάδικα» - Σύνταγμα: Ξανανοίγουν - Πράσινο» φως στη μελέτη

«Λουλουδάδικα» - Σύνταγμα: Ξανανοίγουν - Πράσινο» φως στη μελέτη

«Πράσινο» φως στη μελέτη από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων

louloudadika
Ηταν τη δεκαετία του ’30 όταν με σχετικό νόμο τα «λουλουδάδικα» πήραν τη θέση τους στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή, αποτελώντας έκτοτε αναπόσπαστο κομμάτι του κέντρου, της αθηναϊκής παράδοσης και σημείο συνάντησης για τους Αθηναίους.

Μετά τον οικονομικό τους μαρασμό τα τελευταία χρόνια έρχεται τώρα η ώρα για την αναβίωσή τους έπειτα από την, ομόφωνα, θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Τα ιστορικά ανθοπωλεία του Συντάγματος αποτελούνται από έντεκα καταστήματα, τα οποία είναι σχεδόν ισομεγέθη υπόσκαφα διαμερίσματα κάτω από τον περίβολο του κτηρίου της Βουλής, που εκτείνονται γραμμικά στην κάθοδο της Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας με πρόσβαση απευθείας σε αυτή. Κάποια από αυτά έχουν ενωθεί μεταξύ τους, ενώ άλλα είναι αυτόνομα με είσοδο από το δρόμο, όπως ήταν σχεδιασμένα αρχικά. Σήμερα βρίσκονται σε λειτουργία δύο ανθοπωλεία, τα οποία και καταλαμβάνουν τέσσερα διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τη μελέτη αναδιαρρύθμισης των καταστημάτων ανθοπωλείων της Βουλής που υλοποίησε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου προτείνεται η λειτουργική αναβάθμιση των υφιστάμενων χρήσεων των καταστημάτων, διατηρώντας τη χρήση των ανθοπωλείων στα δύο άκρα των καταστημάτων και προσθέτοντας νέα χρήση εκθετηρίων – καταστήματος της Βουλής των Ελλήνων και του ΟΔΑΠ (Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων) καθώς και βοηθητικών λειτουργιών εξυπηρέτησης στους υπόλοιπους χώρους. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Εργασιακό νομοσχέδιο: Τι είναι και πώς θα λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα - Όλα όσα αλλάζουν

Ξάνθη: Σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια - Οι μαθητές καταγγέλλουν ότι η διεύθυνση δεν αντέδρασε

Η Σουλτάνα Ελευθεριάδου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «πολιτικούς κρατούμενους» - «Τον Κουφοντίνα εννοείτε;» απάντησε οργισμένος ο Πλεύρης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης