Οργανωμένο έγκλημα: Επιχείρηση «follow the money» από την αστυνομία μετά τις δολοφονίες σε Σεπόλια-Βάρη

Οργανωμένο έγκλημα: Επιχείρηση «follow the money» από την αστυνομία μετά τις δολοφονίες σε Σεπόλια-Βάρη

Ξεκινώντας απο τις νομιμες επιχειρήσεις των μαφιόζικων ομάδων, θα ψάξουν τις διαδρομές του «μαύρου» χρήματος - Μυστήριο με το γάζωμα πολυκατοικίας στον Αλιμο

organwmeno_eglima_art
Την ώρα που οι αναλυτές της Ασφάλειας ψάχνουν κάμερες, τηλέφωνα και μαρτυρικές καταθέσεις για να λύσουν τον γρίφο των δυο τελευταίων δολοφονιών σε Σεπόλια και Βάρη, η ομάδα κρούσης της ΕΛΑΣ, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «follow the money», προσπαθεί να ξεκλειδώσει τις έρευνες για να βάλει στο χέρι τα μεγάλα κεφάλια του οργανωμένου εγκλήματος.

Με απλά λόγια ξεκινώντας απο τις νομιμες επιχειρήσεις των μαφιόζικων ομάδων, θα ψάξουν τις διαδρομές του «μαύρου» χρήματος και θα ανοιξουν τραπεζικούς λογαριασμούς για να οδηγηθούν στις παράνομες δραστηριότητες τους. Την ίδια ώρα, μετά απο δύο πολύωρες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Κατεχάκη παρουσία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποφασίστηκε να ελεγχθεί το κομμάτι που αφορά στην προστασία των παράνομων καταστημάτων, να επικαιροποιηθεί ο χάρτης των μαφιόζικων ομάδων σε ό,τι εχει να κάνει με την προστασία και τους εκβιασμούς καταστηματαρχών και να ενεργοποιηθεί το δικτο πληροφοριων.

Το μυστήριο του Αλίμου

Εκτός απο τα δυο συμβόλαια θανάτου, μυστήριο αποτελεί και το συμβάν χθες τα ξημερώματα με το γάζωμα πολυκατοικίας στον Άλιμο. Το λάθος, του δράστη να του πέσει ο ένας κάλυκας ενώ φροντισε να εξαφανίσει τους υπόλοιπους, ίσως αποκαλυψει την ταυτοτητα του. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που χειρίζονται την υπόθεση, περιμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής για να δουν αν το όπλο της επίθεσης ήταν «καθαρό» εκτιμώντας σε πρώτη φάση οτι το περιστατικό δεν ήταν τυχαίο και το μυστικό πιθανότατα κρύβεται σε κάποιο άπο τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Ως σενάριο με μικρές όμως πιθανότητες εξετάζεται ο δράστης ή οι δράστες να έκαναν λάθος πολυκατοικία, ενώ έχει αποκλειστεί, μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο, πίσω απο το «γαζωμα» να κρύβεται κάποια μαφιόζικη ομάδα στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος μεταξύ συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος και της αναδιαρθρωσης που γίνεται στο χώρο στη μετα-Covid εποχή.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στα Χανιά: Στο ψυχιατρείο ο πατέρας της 11χρονης - Επιχείρησε να πέσει από τον ίδιο γκρεμό

Survivor: Καρολίνα και Μαριαλένα συνοδεύουν στον… τάκο Σάκη και «Ντάφυ»

MasterChef 5: Η Μαργαρίτα νικήτρια της πρώτης δοκιμασίας του τελικού - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης