Κρήτη: Ομολόγησε ληστεία 25 χρόνια μετά και επέστρεψε και τα χρήματα

Κρήτη: Ομολόγησε ληστεία 25 χρόνια μετά και επέστρεψε και τα χρήματα

Οι αστυνομικοί του τμήματος που ομολόγησε έμειναν... άφωνοι - Για τη ληστεία εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος άλλου ανθρώπου

listeia-arthro
Ένα πρωτόγνωστο περιστατικό σημειώθηκε σε αστυνομικό τμήμα της ανατολικής Κρήτης όταν εμφανίστηκε ένας 48χρονος Κρητικός και ομολόγησε ότι είχε διαπράξει ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα στην Αλικαρνασσό, το 1996, όπως μεταδίδει το cretalive.gr. Ο 48χρονος άνδρας που τότε ήταν φοιτητής είχε καταφέρει να αποσπάσει από την ταμία της τράπεζας το ποσό των 450.000 δραχμών.

Σήμερα, τόσα χρόνια μετά ο 48χρονος ένιωσε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ζητήσει συγγνώμη με τον τρόπο του και να επιστρέψει μέσω της Αστυνομίας στην τράπεζα το ποσό των 1.330 ευρώ, όσα δηλαδή και τα χρήματα που είχε αποσπάσει τότε.

Ο ίδιος φέρεται να εξήγησε στους εμβρόντητους αστυνομικούς τους λόγους που τον οδήγησαν να προβεί σε αυτή την ομολογία τόσα χρόνια μετά. Για τη συγκεκριμένη ληστεία του 1996 οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές Ασφαλείας είχαν ταυτοποιήσει ως εμπλεκόμενο ένα άλλο άτομο, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

Πηγές αναφέρουν ότι ο 48χρονος περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς διέπραξε τη ληστεία, ισχυριζόμενος ότι ήταν μόνος του. Έδωσε στην ταμεία ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι έφερε πάνω του πιστόλι και υπό την απειλή αυτή, κατάφερε να αποσπάσει τα χρήματα. Το κίνητρο για τη ληστεία ήταν ότι χρωστούσε λόγω τζόγου. Σύμφωνα με πηγές του Cretalive, πλέον η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης αφού η κατάθεση με τα όσα ομολογεί και περιγράφει ο 48χρονος θα διαβιβαστούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για τα περαιτέρω.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα θα κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης: «Από την ΕΕ ζητάμε αλληλεγγύη και ρητή αναγνώριση των συμφερόντων μας στα ζητήματα με την Τουρκία»

Νεκρή 44χρονη ραδιοφωνική παραγωγός του BBC λίγες μέρες αφότου έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca

Δείτε φωτογραφίες: Καρχαρίες δίπλα σε ψαράδες σε Αμάρυνθο και Κινέτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης