Μύκονος: 18,5 ευρώ για έναν καφέ, μία σοκολάτα κι ένα μπουκάλι νερό – Δείτε την απόδειξη
Τιμές προ πανδημίας στο νησί των Ανέμων, πριν καν καλά-καλά ξεκινήσει η τουριστική σαιζόν – Οι καταστηματάρχες μιλούν για ελεύθερη αγορά και προσδοκούν να βγάλουν τα σπασμένα από το περσινό καλοκαίρι.
Κύμα ακρίβειας «χτύπησε» στη Μύκονο, πριν καλά-καλά ανοίξει η τουριστική σεζόν, προκαλώντας αντιδράσεις ντόπιων και εργαζομένων
Αν και το νησί μόλις έχει ξεκινήσει να δέχεται επισκέπτες, μετά από ένα πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι τιμές σε αρκετά προϊόντα, όπως ο καφές, το ποτό ακόμα και το νερό όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά παρέμειναν στα επίπεδα της σεζόν 2019, πριν δηλαδή χτυπήσει τη χώρα μας η πανδημία του κορωνοϊού. Οι καταστηματάρχες υπεραμύνονται της απόφαση τους, να κρατήσουν στα ύψη τις τιμές, κάνοντας λόγο για ελεύθερη αγορά, προσδοκώντας να βγάλουν και τα «σπασμένα» της περσινής σεζόν.
Ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις από ντόπιους και εργαζόμενους που εκδηλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υποστηρίζουν με τη σειρά τους ότι λόγω των ειδικών συνθηκών θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση ή τουλάχιστον να ισχύει διαφορετικός τιμοκατάλογος για τους ίδιους σε σχέση με τους τουρίστες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ακρίβειας που παρατηρείται στη Μύκονοτέλη Μαΐου είναι η παρακάτω απόδειξη λιανικής από καφέ - εστιατόριο, το οποίο χρεώνει 6,5 ευρώ το καφέ, 8 ευρώ την παγωμένη σοκολάτα και 4 ευρώ το μπουκάλι νερό.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.