Αυτή την Κυριακή το συγκλονιστικό μπεστ σέλερ του John Grisham «Η Ομολογία» είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή το συγκλονιστικό μπεστ σέλερ του John Grisham «Η Ομολογία» είναι στο ΘΕΜΑ

Ένας βιαστής και δολοφόνος ξεφεύγει, ενώ στη θέση του ένας αθώος συλλαμβάνεται και καταδικάζεται. Η δικαιοσύνη είναι τυφλή, για να παραπλανάται εύκολα. Ευτυχώς όμως, υπάρχει η μοίρα, η οποία, κάποιες φορές, τιμωρεί με το δικό της τρόπο τον πραγματικό ένοχο.

XRWMA_2_

Το κεντρικό πρόσωπο της «Ομολογίας», ενός από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή μυθιστορήματα του John Grisham, είναι ο Τράβις Μπόιετ, ο οποίος το 1998 απαγάγει, βιάζει και σκοτώνει μια πανέμορφη έφηβη, μαθήτρια γυμνασίου και cheerleader στην πόλη Σλόουν του Τέξας. Ο Μπόιετ ξεφορτώνεται το πτώμα του άτυχου κοριτσιού, θάβοντας το στο Τζόπλιν του Μιζούρι, 6 ώρες μακριά από το Σλόουν. Όταν επιστρέφει εκεί, παρακολουθεί απαθής την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν αφροαμερικανό παίκτη ράγκμπι και τοπικό ήρωα, τον Ντόντι Ντραμ. Ο Ντραμ θα καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, δηλαδή σε θανάτωση με ένεση δηλητηρίου. Εν αναμονή της εκτέλεσής του, ο Ντραμ θα παραμείνει φυλακισμένος για 9 χρόνια, ενώ ο δικηγόρος του παλεύει να τον σώσει και ακτιβιστικές οργανώσεις διοργανώνουν διαδηλώσεις και επεισόδια.



Στο μεταξύ, ο Μπόιετ ανακαλύπτει ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος δεν επιδέχεται επέμβασης. Με την προοπτική του βέβαιου θανάτου και της ζωής που τελειώνει, ο Μπόιετ αποφασίζει να πει την αλήθεια, να ομολογήσει τα εγκλήματά του. Ωστόσο, θα καταφέρει άραγε αυτός, ένας ένοχος να πείσει δικηγόρους, δικαστές και πολιτικούς ότι ετοιμάζονται να εκτελέσουν έναν αθώο; Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει για όλους με την «Ομολογία» -αλλά το φινάλε της ιστορίας θα είναι εντελώς αναπάντεχο.


Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το εξαιρετικό μυθιστόρημα «Η Ομολογία» του John Grisham.



Ποιος είναι ο John Grisham

Γεννημένος το 1955 στο Άρκανσο των ΗΠΑ, ο John Grisham ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ. Καταλαβαίνοντας όμως γρήγορα πως δεν είναι φτιαγμένος για τέτοιου είδους καριέρα, σπούδασε νομικά και ξεκίνησε την άσκησή του στο ποινικό δίκαιο. Παρότι γνώρισε πολλές φορές την απόρριψη μέχρι να καταφέρει να εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα, A Time to Kill, το 1988, μόλις τρία χρόνια αργότερα μπήκε στη λίστα των πιο επιτυχημένων συγγραφέων θρίλερ στον κόσμο με το μυθιστόρημά του The Firm, το οποίο έγινε μια cult κινηματογραφική ταινία. Τα έργα του έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 300 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Εννέα μυθιστορήματά του έχουν μεταφερθεί στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης