Κύπρος: Παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για πλαστογραφία ο Επίτροπος Εθελοντισμού
Ο Γιάννης Γιαννάκης αναγκάστηκε να παραιτηθεί, καθώς εναντίον του διεξάγεται ποινική έρευνα για πλαστογραφία, αφού φαίνεται να παρουσίασε παραποιημένο απολυτήριο Λυκείου και πλαστό πτυχίο από αμερικανικό Πανεπιστήμιο
Μανώλης Καλατζής
Ο Επίτροπος Εθελοντισμού της Κύπρου, Γιαννάκης Γιάννης, υπέβαλλε την παραίτηση του στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και αυτή έγινε δεκτή.
Ο κ. Γιαννάκη αναγκάστηκε να παραιτηθεί, καθώς εναντίον του διεξάγεται ποινική έρευνα για πλαστογραφία, αφού φαίνεται να παρουσίασε παραποιημένο απολυτήριο Λυκείου και πλαστό πτυχίο από αμερικανικό Πανεπιστήμιο το οποίο εικάζεται πως αγόρασε από ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.
Ο κ. Γιαννάκη από το 2013 διορίστηκε Επίτροπος Εθελοντισμού, από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, με απόσπαση από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, όπου υπηρετούσε ως μόνιμος λειτουργός από το 1996.
Κατόπιν καταγγελίας που υποβλήθηκε στον γενικό Ελεγκτή διεξήχθη έρευνα από την οποία διαπιστώθηκε ότι είχε αλλοιώσει με το χέρι την βαθμολογία του απολυτηρίου Λυκείου, ενώ πλαστό ήταν και το πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού που είχε παρουσιάσει στον Οργανισμό Νεολαίας για να προσληφθεί. Όταν του ζητήθηκε να παρουσιάσει το πρωτότυπο πτυχίο στον Γενικό Ελεγκτή, παρουσίασε άλλο έγγραφο το οποίο από την έρευνα διεφάνη ότι αγοράστηκε από το διαδίκτυο.
Ο κ. Γιαννάκη είναι γιος βουλευτή και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος του ΔΗΣΥ. Μάλιστα διετέλεσε και Πρόεδρος του Τμήματος Νέων Επιστημόνων του κόμματος, συμμετέχοντας σε συνέδρια στο εξωτερικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μισθός του ήταν 6.800 ευρώ τον μήνα!
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.