Κορωνοϊός - Δημόπουλος: «Δημιουργούνται μεταλλάξεις στο κέντρο της Αθήνας»

Κορωνοϊός - Δημόπουλος: «Δημιουργούνται μεταλλάξεις στο κέντρο της Αθήνας»

Για στέλεχος που αυξάνει τη μετάδοση μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος - Ίσως και χωρίς μάσκα οι εμβολιασμένοι στους εξωτερικούς χώρους, τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος - Έγιναν μεγάλες συναθροίσεις στα νησιά, σημείωσε ο  πνευμονολόγος-Εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

monastiraki-covid
Για υπερμεταδοτικές μεταλλάξεις κορωνοϊού που δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας έκανε λόγο ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν μεταλλάξεις που δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα ένα στέλεχος που φαίνεται ότι αυξάνει τη μετάδοση. Τόνισε, δε, ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά έναντι όλων των μεταλλάξεων μέχρι στιγμής και δήλωσε ότι θα πρέπει να προσέξουμε, ώστε στο μέλλον να μη δούμε υπερμεταλλάξεις.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbegm83bwbw9-se)



Επεσήμανε επίσης πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε τη μάσκα, και πως η σημασία της φαίνεται και από το γεγονός ότι σχεδόν εξαφανίστηκε η γρίπη.

Γώγος: Ίσως και χωρίς μάσκα οι εμβολιασμένοι στους εξωτερικούς χώρους

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε πως στους κλειστούς χώρους η μετάδοση είναι μεγαλύτερη.

Κλείσιμο
Από την άλλη, στους ανοιχτούς χώρους τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα και οι εμβολιασμένοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να κυκλοφορήσουν και χωρίς μάσκα.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, είπε ότι το 85% των γιατρών έχει εμβολιαστεί, όμως θα πρέπει να πειστεί και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό.

Βασιλακόπουλος: Έγιναν μεγάλες συναθροίσεις στα νησιά

Μιλώντας και πάλι στον ΣΚΑΪ, ο  πνευμονολόγος-Εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, υποστήριξε πως στα νησιά που έχει επιβληθεί τώρα lockdown έγιναν μεγάλες συναθροίσεις που ευνόησαν τη διάδοση του κορονοϊού.

Σχετικά με το χάπι κατά του κορωνοϊού, είπε ότι αν πάρει έγκριση θα είναι πολύ χρήσιμο, όμως αυτό είναι κάτι πολύ μακρινό για να το συζητάμε τώρα.

Και οι 3 καθηγητές πάντως αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία που έχει το να δοθούν μαζικά εμβόλια στις τρίτες χώρες.

Ειδήσεις σήμερα 

Ινδία: «Ξεβράζει» πτώματα ο Γάγγης - Στους 4.077 οι θάνατοι από κορωνοϊό το προηγούμενο 24ωρο

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα - Πού και ποιες ώρες μπορείτε να ψωνίσετε

Δολοφόνησαν 58χρονο με συμβόλαιο θανάτου στη Μεταμόρφωση - Δείτε βίντεο από τον τόπο του εγκλήματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης