Καιρός: Ενισχυμένοι άνεμοι απομακρύνουν τη σκόνη, πέφτει από αύριο η θερμοκρασία - Δείτε βίντεο

Καιρός: Ενισχυμένοι άνεμοι απομακρύνουν τη σκόνη, πέφτει από αύριο η θερμοκρασία - Δείτε βίντεο

Ο καιρός σήμερα: Έως οκτώ μποφόρ στην Κρήτη, στους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, από Τετάρτη υποχωρούν οι βοριάδες - Δείτε χάρτη του meteo - Καλοκαιρινός ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με θερμοκρασίες για παραλία

kairossimera-kairos-kairosathina
Με καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει η εβδομάδα, με μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη προς τα βόρεια. Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα ανέβει, προσφέροντας θερμοκρασίες για θάλασσα και καλοκαιρινές εξορμήσεις!

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά στη δυτική Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα στο Αιγαίο.

Ο συνδυασμός των χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων στην ανατολική Μεσόγειο με τις υψηλότερες στη χώρα μας και στα Βαλκάνια, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση ενισχυμένων βορείων ανέμων στο Αιγαίο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη  οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 και κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπερνά τα 6 μποφόρ τη Δευτέρα 10/05 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του. Όπως φαίνεται σε αυτόν, πέριξ της Κρήτης οι άνεμοι ενδεχομένως θα πλησιάζουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

kairos-anemoi
Για σήμερα Δευτέρα, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές. Θα έχουμε όμως κάποιες τοπικές συννεφιές προς τα πιο βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, όπως και προς τα βόρεια τμήματα της Κρήτης. Η εβδομάδα θα κυλήσει με πολύ καλές καιρικές σνυθήκες.

Καιρός στην Αθήνα: Ενισχυμένοι άνεμοι έως 7 μποφόρ

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Ο καιρός στην Αθήνα θα είναι καλός, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Βίντεο καιρού: Δείτε τις σημερινές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα



Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης