Τα κλαδιά κινδυνεύουν να γίνουν «προσάναμμα» και ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος αγρόν αγοράζει

Τα κλαδιά κινδυνεύουν να γίνουν «προσάναμμα» και ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος αγρόν αγοράζει

Στην Εκάλη και την Πολιτεία τα απομεινάρια από τα δένδρα που έσπασαν στον χιονιά του Φεβρουαρίου έχουν γεμίσει τα πεζοδρόμια και φτάνει ένα αναμμένο τσιγάρο που θα πετάξει κάποιος για να λαμπαδιάσουν - Δείτε φωτογραφίες

politia_8
Το θέαμα διασχίζοντας τις οδούς Ρόδων και Καστρίου στην Εκάλη, αλλά και άλλους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή,  σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ισχύει η φράση «τοπική αυτοδιοίκηση» και το κυριότερο, αν λειτουργεί.

Σωροί από δεκάδες σπασμένα κλαδιά δέντρων που άφησε πίσω του ο χιονιάς του Φεβρουαρίου πάνω σε στο πεζοδρόμιο εδώ και μήνες, αφού παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δεν έχει κάνει τίποτε.

giorgos-thomakos-dimarhos-kifisias-500
Ο Γιώργος Θωμάκος


Μάλλον δεν έχει περάσει από το μυαλό του η σκέψη ότι δεν χρειάζεται παρά ένας ασυνείδητος οδηγός που θα πετάξει ένα αναμμένο τσιγάρο για να λαμπαδιάσουν άμεσα οι σωροί από τα δεκάδες σπασμένα κλαδιά.



Δείτε την κατάσταση που επικρατεί στην οδό Ρόδων στην Εκάλη

politia_1
Οι εικόνες που καταγράφει το protothema.gr είναι αποκαρδιωτικές
politia_2
Δεν έχει υπάρξει η μέριμνα να καθαριστούν οι δρόμοι
politia_3
Τα κλαδιά αποτελούν πρώτης τάξεως καύσιμη ύλη και θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή των κατοίκων σε περίπτωση πυρκαγιάς
politia_6
Κλείσιμο


Αυτά που αποτελούν ένα πρώτης τάξεως προσάναμμα για τις φωτιές του καλοκαιριού εδώ και μήνες, παρατημένα εκεί χωρίς ο Δήμαρχος να έχει πράξει το αυτονόητο. Να στείλει δηλαδή συνεργεία με φορτηγά για να μαζέψουν αυτό το προσάναμμα που συνιστά άμεσο κίνδυνο, όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει.

politia_465
Και στην οδό Καστρίου η εικόνα είναι αντίστοιχη

Πολλοί θυμήθηκαν ότι στον πρόσφατο χιονιά ο κύριος Θωμάκος κατάφερε να αποκλείσει σχεδόν την Κηφισιά τον περασμένο Φεβρουάριο, αφού σε πολλές γειτονιές και δρόμους ακόμη και στο κέντρο της πόλης, εκχιονιστικά εμφανίστηκαν μετά την τρίτη μέρα της χιονόπτωσης.

Δεν έχει τέλος η εγκατάλειψη της οδού Ρόδων στην Εκάλη
politia_7
politia_9
politia_10
politia_11

Τελικά ίσως δεν είχαν άδικο εκείνες τις ημέρες οι πολίτες της Κηφισιάς που αναπόλησαν τον προηγούμενο Δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη.

Επί των ημερών του τα εκχιονιστικά δούλευαν μέρα-νύχτα για να είναι όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί, ενώ συνεργεία είχαν ρίξει αλάτι πριν την έλευση του χιονιά αλλά και καθημερινά, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς οι δρόμοι της πόλης.

Δρόμοι σαν την οδό Σοφοκλέους που έχει μεταβληθεί σε ένα καθόλου ωραίο προσάναμμα χάρη στην αδιαφορία της Δημοτικής αρχής που δεν έχει κάνει τίποτε, εδώ και τρεις ολόκληρους μήνες.

Ειδήσεις σήμερα 

Τα έξι ακριβότερα διαζύγια δισεκατομμυριούχων: Από τον Τζεφ Μπέζος στον Έλον Μάσκ και τον Μπιλ Γκέιτς

Η Χάλι Μπέρι... τίγρης: Η σέξι πόζα που ανεβάζει... πυρετό! - Δείτε τη φωτογραφία

Η Μπάρτσα κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Champions League κι ο Μέσι... γλεντάει σε κορωνοπάρτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης