Κομοτηνή: Κρατούμενοι ετοίμαζαν γλέντι με αλκοόλ στις φυλακές
Σε έλεγχο που έγινε στους θαλάμους και τους κοινόχρηστους χώρους των φυλακών, βρέθηκαν έννεα κουβάδες με πάνω από 110 κιλά αλκοόλ δικής τους παραγωγής
Μάνος Τσαγκαράκης
Οι αιφνιδιαστικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τη Μ. Πέμπτη στους χώρους κράτησης του σωφρονιστικού καταστήματος Κομοτηνής χάλασαν τα σχέδια των κρατουμένων, που ετοίμαζαν πασχαλινό γλέντι με αλκοόλ δικής τους παραγωγής!
Σε τέσσερις θαλάμους κρατουμένων, αλλά και σε κοινόχρηστους χώρους των φυλακών, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν εννέα κουβάδες με υλικό συνολικού βάρους 110,5 κιλών που βρισκόταν σε κατάσταση ζύμωσης για την παραγωγή αυτοσχέδιου αλκοολούχου παρασκευάσματος, καθώς και τέσσερα μπουκάλια με 1,8 λίτρο έτοιμου αλκοολούχου ποτού!
Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και σε βάρος των κρατουμένων που διαμένουν στους τέσσερις θαλάμους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη παρασκευή αλκοόλ σε χώρο κράτησης, η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Παράλληλα, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας των φυλακών που διέταξε πειθαρχικό έλεγχο, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία του WHEN και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας περνά στην επόμενη φάση της, προσφέροντας τρίμηνη εξατομικευμένη καθοδήγηση σε 20 γυναίκες επιχειρηματίες του κλάδου HORECA.