Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου: Ένας ιστορικός Όμιλος συνεχίζει την πορεία του για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον

Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου: Ένας ιστορικός Όμιλος συνεχίζει την πορεία του για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον

Από τις ξύλινες πλωτές εξέδρες και τις διαδρομές κολύμβησης  στη θάλασσα, στις σημερινές σύγχρονες εγκαταστάσεις εντός της Μαρίνας Αλίμου

skafos
Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου. Η ιστορία και η πορεία ενός ομίλου, που από το 1947 πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρώμενα. Από τις ξύλινες πλωτές εξέδρες και τις διαδρομές κολύμβησης  στη θάλασσα, στις σημερινές σύγχρονες εγκαταστάσεις εντός της Μαρίνας Αλίμου ενώ αναμένονται και αυτές που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο ανάπλασης βάσει της σύμβασης παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου.

«Δεν είναι τυχαίο αλλά είναι από την μια η αναγνώριση, στην ιστορία του ομίλου αλλά και όμως κυρίως η  μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, που ο Όμιλος συνεχίζει και θα συνεχίζει να είναι ο  εκφραστής του ναυταθλητισμού της νέας μαρίνας Αλίμου όπως αναφέρεται και στη σύμβαση υποπαραχώρησης» επισημαίνει στο protothema.gr ο Γιώργος Χριστόπουλος πρόεδρος του ΝΟΚ:

chriostopoulos


«Και πώς αυτό να μην ισχύει αφού έχει  στην δύναμη του περισσότερους από 455 νεαρούς αθλητές και άλλα τόσα  μέλη, διατηρεί ολοζώντανο το παρόν και εξελίσσει ένα ελπιδοφόρο μέλλον, με την συνεχή ανάπτυξη των αθλητικών τμημάτων και υποδομών του, προσφέροντας τόπο υγιούς άσκησης και ανάπτυξης σε εκατοντάδες παιδιά κάθε χρόνο, αποτελώντας έτσι αναπόσπαστο κοινωνικό ορόσημο όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, ακόμα και τώρα τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε με αυστηρή εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας για τον covid».
kalamaki__1_
kalamaki__2_
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πριν από δύο χρόνια. «Αφού ακόμα είναι στα μάτια μας το υπέροχο θέαμα των 400 αθλητών ιστιοπλοΐας από  33 χώρες, που ο ΝΟΚ Φιλοξένησε υποδειγματικά στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας του 2019 σε μια εξαιρετικής ποιότητας και επιπέδου συνδιοργάνωση  με το Δήμο Αλίμου και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Κανείς δεν μπορεί να  ξεχάσει τα χαρούμενα πρόσωπα των αθλητών, την φιλοξενία και την άρτια αγωνιστική διοργάνωση  όπως πολύ χαρακτηριστικά είχε αναδειχθεί  στον ελληνικό και ξένο τύπο», επισημαίνει.
Κλείσιμο
 
Ο ΝΟΚ είναι μία αθλητική κυψέλη για 10ετίες και έχει βγάλει από τα σπάργανά του πληθώρα αθλητών και πρωταθλητών στην κολύμβηση, στην υδατοσφαίριση και στην ιστιοπλοΐα, έχοντας στις τάξεις του σήμερα πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές στα αθλήματα που καλλιεργεί και από τις πολυπληθέστερες συμμετοχές στις εθνικές ομάδες της χώρας.  Αθλητής του ΝΟΚ είναι ο Ολυμπιονίκης και θρύλος της ιστιοπλοΐας Δημήτρης Δεληγιάννης.

Πώς να μην γίνει και μνεία σε παλαιά ονόματα πρωταθλητων στην κολύμβηση όπως Αρης Λουμίδης, τις αδελφές Νεοφύτου, στο πόλο τον Αννίβα τον Μπίσπμα και τον Κώστα Τσόχα.
kalamaki__3_
Επιπροσθέτως στις ιστιοπλοϊκές εγκαταστάσεις του τους χειμερινούς μήνες προπονείται τακτικά η εθνική ομάδα της κατηγορίας Optimist της Ελβετίας, αθλητές από Κροατία και Ρωσία  όπως και η εθνική ομάδα ιστιοπλοΐας των Special Olympics ενώ  σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, πολλά παιδάκια του ιδρύματος προπονούνται στις εγκαταστάσεις του ομίλου. «Αυτό όμως θέλει σκληρή δουλειά από τους ανθρώπους του ομίλου, θέλει προσήλωση στο όραμα, θέλει τιμή στην ιστορία, καθημερινή θέληση και συνεχή  σχεδιασμό», αναφέρει ο πρόεδρος του NOK. 

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο Ο σημερινός όμιλος είναι αποτέλεσμα εξέλιξης και πολυετούς προσπάθειας από τους ανθρώπους που ξεκίνησαν τον όμιλο τότε πριν 74 χρόνια, από αυτούς που τον συνέχισαν και αφιερώθηκαν σε αυτόν  φθάνοντας στην πολυεπίπεδη δραστηριότητα και εξωστρέφεια των τελευταίων ετών και σε ένα ολοζώντανο σήμερα το οποίο όμως απαιτεί  αντίληψη και προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα, σχεδιασμό  και ασφαλώς πάνω απ’ όλα αγάπη σε αυτό που κάνεις.  Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου συνεχίζει για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον», τονίζει χαρακτηριστικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα μέτρα που ισχύουν μέχρι το Πάσχα – Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της εστίασης


Εστίαση: Πώς θα λειτουργήσει από Δευτέρα - Οι οριστικοί κανόνες

Ετοιμάζονται για... κορωνοπάρτι με σούβλες στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» - Ρεκόρ κρατήσεων σε πανάκριβες βίλες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης