Ρεκόρ κρατήσεων σε βίλες και μονοκατοικίες της Αττικής - Φόβοι για «κορωνοπάρτι» από την ΕΛΑΣ

Ρεκόρ κρατήσεων σε βίλες και μονοκατοικίες της Αττικής - Φόβοι για «κορωνοπάρτι» από την ΕΛΑΣ

Ανάρπαστα έχουν γίνει τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε Βάρκιζα, Σαρωνίδα, Ανάβυσσο, Παλαιά Φώκαια, Σούνιο και Πόρτο Ράφτη

korono-party
Την τιμητική τους έχουν φέτος οι κρατήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης ενώ η πληρότητα αγγίζει το 80% καθώς όσοι έμειναν για να γιορτάσουν το Πάσχα στην Αθήνα αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να περάσουν αυτές τις ημέρες εντός Αττικής.

Μιλώντας στον Σκάι ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων, Ανδρέας Χίου εξηγεί πως πρόκειται για φαινόμενο που συναντάται πρώτη φορά στις κρατήσεις ενοικίασης βραχυχρόνιας μίσθωσης αφού άλλες χρονιές δεν υπάρχει τέτοια ζήτηση και τάση άφου οι περισσότεροι πήγαιναν στα εξοχικά τους κάτι που φέτος απαγορεύεται εξαιτίας της πανδημίας: «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση σταμάτησε την μετακίνηση μεταξύ των νόμων η πληρότητα αυτή τη στιγμή στα ακίνητα της Αττικής φτάνει και ξεπερνάει το 80%» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Βάρκιζα, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια, Σούνιο και Πόρτο Ράφτη είναι οι περιοχές που έχουν επιλέξει οι περισσότεροι δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που ζητούν απομονωμένες βίλες και μονοκατοικίες για το... γύρισμα του οβελία. «Με δωμάτια 2-3 και πάνω ώστε κάποιος να πάει με την οικογένειά του ή ακόμα να πάνε και 2-3 οικογένειες και να μοιραστούν τα έξοδα και ζητάνε ακίνητα τα οποία να είναι όσο το δυνατόν πιο απομονωμένα», λέει ο κ. Χίου.


Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων, Ανδρέας Χίου απαντάει στο Skaigr.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων, Ανδρέας Χίου απαντάει στο Skaigr.

Posted by SKAI.gr on Thursday, April 29, 2021



Την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με την ΚΥΑ, υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα. Η μετακίνηση θα γίνει με χρήση SMS με τον κωδικό 6 ενώ συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές. Παράλληλα, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Σε επαγρύπνηση η Αστυνομία για πριβέ κορωνοπάρτι σε βίλες

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ που φοβάται πως θα διεξαχθούν κορωνοπάρτι σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και οι περιπολίες στοχευμένες προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες καθώς οι απομονωμένες βίλες δεν είναι ανάρπαστες μόνο από οικογένειες για τον εορτασμό του Πάσχα.

Κλείσιμο
Όπως εξηγεί ο κ. Χίου όμως μία τέτοιου είδους κράτηση, που έχει στόχο δηλαδή τη διοργάνωση κάποιου κορωνοπάρτι γίνεται εύκολα αντιληπτή καθώς είναι κράτηση μιας ημέρας και συνήθως πρόκειται για νεαρά άτομα. «Από τη στιγμή που το διαπιστώσαμε εδώ και κάποιο χρόνο έχουμε ζητήσει από τα μέλη μας να σταματήσουν να δέχονται κρατήσεις μιας νύχτας και έχουν διαμορφώσει τις καταχωρήσεις τους στις πλατφόρμες ώστε να δέχονται για πάνω από 2-3 διανυκτερεύσεις».


Πρόσθεσε ακόμη ότι «Κανένας ιδιοκτήτης ή διαχειριστής ακινήτου αυτή τη στιγμή δεν  επιτρέπει να γίνονται πάρτι γιατί μόνο χαμένος θα βγει εκτός από το πρόστιμο το οποίο είναι τεράστιο αγγίζει τις 5.000 ευρώ είναι και η ζημιά που γίνεται στο ακίνητο το οποίο ακίνητο ο καθένας το έχει ανακαινίσει για να το χρησιμοποιήσει στην βραχυχρόνια διαμονή και είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Όπως σημειώνει πριν γίνει η κράτηση και πάει ο πελάτης δεν είναι εύκολο να γνωρίζουν ότι θα διοργανωθεί κορωνοπάρτι γιατί όπως αναφέρει «πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να μπει στην Airbnb, να κάνει μια στιγμιαία κράτηση, να πάει εκεί πέρα και να κάνει ότι θέλει. Το διαπιστώνουμε εκ των υστέρων είτε από κάποια τηλεφωνήματα γειτόνων είτε από την αστυνομία». 



Ειδήσεις σήμερα:

Νεαρή Γιαπωνέζα κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τον 77χρονο «Δον Ζουάν» σύζυγό της

Κυπριακό: Ύστατη προσπάθεια στη Γενεύη να αποφευχθεί το «ναυάγιο» στο οποίο οδηγούν οι Τούρκοι

Τέλος χρόνου για την επανένταξη στις 100 - 120 δόσεις της εφορίας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης