Βαρβάκειος - Πασχαλινές αγορές: Αύξηση 10% στα κρέατα, ξεπούλησαν σήμερα οι ιχθυοπαραγωγοί - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Βαρβάκειος - Πασχαλινές αγορές: Αύξηση 10% στα κρέατα, ξεπούλησαν σήμερα οι ιχθυοπαραγωγοί - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Υποτονική η κίνηση σήμερα στην κρεαταγορά - Οι παραγωγοί προτάσσουν ως κύριο λόγο των ανατιμήσεων την πανδημία και τις υγειονομικές συνθήκες

varvakeios
Χαμηλή είναι η κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά το πρωί της Κυριακής καθώς λίγοι ήταν εκείνοι οι οποίοι πήγαν για να ψωνίσουν, κυρίως θαλασσινά, λόγω ότι σήμερα είναι Κυριακή των Βαϊων και σύμφωνα με τους ιχθυοπαραγωγούς αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ήδη από χθες οι περισσότεροι έχουν ξεπουλήσει τα προϊόντα τους.

Όπως λένε στο protothema.gr είναι πολύ ευχαριστημένοι από τη χθεσινή προσέλευση του κόσμου γιατί οι τιμές τους είναι χαμηλές και φέτος λόγω της πανδημίας και αυτό βοήθησε τους καταναλωτές στο αν ξοδέψουν χρήματα.

"Οι τιμές μας είναι πολύ χαμηλές και φέτος λόγω της κατάστασης γιατί στηρίζουμε πάντα το φτωχό πορτοφόλι. Έχουμε ότι πιο φτηνό και φρέσκο για αυτό και τα περισσότερα ψαρικά μας ξεπουλήθηκαν χτες το πρωί. Ο κόσμος αγόρασε μοσχοχτάποδα οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 6 ευρώ το κιλό,τα θράψαλα από 6 με 7 ευρώ το κιλό , οι γαρίδες είναι στην τιμή των 4 ευρώ ενώ αρκετοί προτίμησαν και την τσιπούρα, η τιμή της οποίας ξεκινά από 3,98 και φτάνει στα 4, 98 ευρώ το κιλό ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που για μια ακόμα φορά προτίμησαν τα χταπόδια όπου η τιμή τους ξεκινά από 14 ευρώ το κιλό. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την έλευση του κόσμου στη Βαρβάκειο και αναμένουμε μέσα στην ημέρα να έρθουν και αυτοί που κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής", λέει στο protothema.gr ένας από τους παραγωγούς της Βαρβακείου που ξεπούλησε τα προϊόντα του, χτες το πρωί του Σαββάτου.
video 1619332857



video 1619332997
Κλείσιμο


Αύξηση κατά 10% παρουσιάζουν οι τιμές των κρεάτων

Αύξηση κατά 10% παρουσιάζουν οι τιμές των κρεάτων ενόψει της πασχαλινής περιόδου. Η κίνηση είναι ακόμα περιορισμένη στην αγορά των κρεάτων γι αυτό και εκτιμάται ότι οι τιμές θα αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες ημέρες. Το κιλό το αρνί κυμαίνεται από 9,5 έως 10,5, το κατσίκι από 10 έως 11, το κοκορέτσι από 7,90, οι γαρδούμπες από 6,90, και τα έντερα από 4,50. και όπως λένε οι κρεοπώλες ο κύριος λόγος των ανατιμήσεων είναι ότι εξαιτίας των υγειονομικών συνθηκών ο τζίρος κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες οικονομικές ζημιές.

Φέτος όπως και πέρσι, η κίνηση αναμένεται ότι θα είναι πολύ μεγάλη, λόγω της απαγόρευσης των περιφερειακών μετακινήσεων. Γι αυτό και υπάρχουν σκέψεις διεύρυνσης του ωραρίου, στη Βαρβάκειο, στην Κεντρική Αγορά του Πειραιά και στην Αγορά του «Καταναλωτή» στου Ρέντη, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται με ασφάλεια.
video 1619333006

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης