Το μήνυμα Ελπιδοφόρου για την ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης

Το μήνυμα Ελπιδοφόρου για την ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης

«Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που υπέφερε για πολλά χρόνια, καθώς αγωνιζόμασταν να βρούμε τον τρόπο να ξεκινήσουμε πάλι την ανοικοδόμηση, αναφέρει, πλησιάζει πλέον στην ανάστασή της ύστερα από τόσες θυσίες ως ενορία και ως το εθνικό μας προσκύνημα»,  σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στο μήνυμά του

elpidoforos_1
Παραλληλισμό της Μεγάλης Εβδομάδας, «η οποία δεν ήταν εύκολος δρόμος για τον Κύριο», με την πορεία για την επανέναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης, κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, σε μήνυμά του στο τεύχος Απριλίου της μηνιαίας ενημερωτικής έκδοσης για το εθνικό προσκύνημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

«Πλησιάζουμε γοργά στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και στη Λαμπρή Ανάσταση του Κυρίου μας», λέει ο Αρχιεπίσκοπος.

Για να συμπληρώσει ότι «ο ετήσιος εορτασμός αυτής της τελευταίας εβδομάδας της επίγειας ζωής Του είναι γεμάτος πόνο, μετάνοια, ανείπωτη αγάπη και θυσία».

Και συνεχίζει: «αυτό που είναι μία εβδομάδα στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, μία εβδομάδα στο τέλος της οποίας περνάμε στην απερίγραπτη χαρά του Πάσχα, είναι σχεδόν 20 χρόνια για τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Τα επακόλουθα της 11ης Σεπτεμβρίου, τονίζει, ήταν γεμάτα με απώλεια, πόνο, θλίψη και πάρα πολλά δάκρυα για τις οικογένειες που επέζησαν, για τους φίλους και τους κοντινούς τους ανθρώπους, για το έθνος μας και για τον κόσμο. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που υπέφερε για πολλά χρόνια, καθώς αγωνιζόμασταν να βρούμε τον τρόπο να ξεκινήσουμε πάλι την ανοικοδόμηση, αναφέρει, πλησιάζει πλέον στην ανάστασή της ύστερα από τόσες θυσίες ως ενορία και ως το εθνικό μας προσκύνημα».

«Για μας τους ορθόδοξους χριστιανούς, καταλήγει, υπάρχει μόνο μία απάντηση στον πόνο και στον θάνατο και αυτή είναι η Ανάσταση, όπως η μόνη απάντηση στο μίσος είναι η αγάπη. Για αυτό, άλλωστε, καταβάλαμε τόση προσπάθεια τις τελευταίες δεκαετίες για την ανόρθωση του Αγίου Νικολάου».

Ειδήσεις σήμερα

Τη Μ.Τρίτη ανοίγουν οι εμβολιασμοί των 30-39 με AstraZeneca - Έως Μ.Παρασκευή οι 40-49 με όλα τα εμβόλια

Πασχαλινό τραπέζι με έως 12 άτομα - Στις 10 απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μ.Εβδομάδα, στις 9 το Πάσχα

Ναυάγιο της Ζακύνθου: Η ιστορία του μαφιόζικου πλοίου - καταθέσεις και έγγραφα της εποχής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης