Lockdown: Άνοιγμα της εστίασης με τραπεζάκια έξω στις 3 ή 4 Μαΐου εισηγούνται οι ειδικοί - Από 14/5 οι διαπεριφερειακές
Οι εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων - Στις 10 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου - Παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τις 22:00 τη Μεγάλη Εβδομάδα και από τη Δευτέρα του Πάσχα έως τις 23:00 - Εννέα άτομα στο πασχαλινό τραπέζι εντός σπιτιού, 12 όταν γίνεται σε εξωτερικό χώρο
Νωρίτερα απ' ό,τι αναμενόταν φαίνεται ότι θ' ανοίξει η εστίαση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιτροπή των εμπειρογνωμώνων, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, υπάρχει απόφαση να γίνει εισήγηση προς την κυβέρνηση για άνοιγμά της στις 3 ή στις 4 Μαΐου, αποκλειστικά με τραπεζάκια έξω.
Η επιτροπή δίνει πράσινο φως για επανεκκίνηση της εστίασης, ήτοι εστιατόρια και καφέ, αμέσως μετά το Πάσχα, για την Δευτέρα 3 ή την Τρίτη 4 Μαΐου , με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και φυσικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ελεύθερη η μετακίνηση ως τις 10 το βράδυ τη μεγάλη Εβδομάδα και μια επιπλέον ώρα ελεύθερης μετακίνησης από τη Δευτέρα του Πάσχα, ως τις 11 το βράδυ.
Πληροφορίες από την εν εξελίξει συνεδρίαση της επιτροπής θέλουν ακόμα τους εμπειρογνώμονες να εισηγούνται την παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας των πολιτών κατά μία ώρα, ήτοι έως τις 22:00, για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Από τη Δευτέρα του Πασχα, δε, η κυκλοφορία θα είναι ελεύθερη έως τις 23:00. Αντίθετα, «κλειδώνει» και τυπικά το... Πάσχαστην πόλη, καθώς δεν θα δοθεί το πράσινο φως για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.
Έτσι, οι λοιμωξιολόγοι απευθύνουν σύσταση για 9 άτομα στο οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα, μέχρι 2 οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους, και 12 άτομα, όταν το πασχαλινό τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.