Lockdown: Άνοιγμα της εστίασης με τραπεζάκια έξω στις 3 ή 4 Μαΐου εισηγούνται οι ειδικοί - Από 14/5 οι διαπεριφερειακές

Lockdown: Άνοιγμα της εστίασης με τραπεζάκια έξω στις 3 ή 4 Μαΐου εισηγούνται οι ειδικοί - Από 14/5 οι διαπεριφερειακές

Οι εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων - Στις 10 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου - Παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τις 22:00 τη Μεγάλη Εβδομάδα και από τη Δευτέρα του Πάσχα έως τις 23:00 - Εννέα άτομα στο πασχαλινό τραπέζι εντός σπιτιού, 12 όταν γίνεται σε εξωτερικό χώρο

estiasi-arthro
Νωρίτερα απ' ό,τι αναμενόταν φαίνεται ότι θ' ανοίξει η εστίαση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιτροπή των εμπειρογνωμώνων, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, υπάρχει απόφαση να γίνει εισήγηση προς την κυβέρνηση για άνοιγμά της στις 3 ή στις 4 Μαΐου, αποκλειστικά με τραπεζάκια έξω.

Η επιτροπή δίνει πράσινο φως για επανεκκίνηση της εστίασης, ήτοι εστιατόρια και καφέ, αμέσως μετά το Πάσχα, για την Δευτέρα 3 ή την Τρίτη 4  Μαΐου , με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και φυσικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η επιτροπή ανάβει επίσης το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου στα θρανία από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Ελεύθερη η μετακίνηση ως τις 10 το βράδυ τη μεγάλη Εβδομάδα και μια επιπλέον ώρα ελεύθερης μετακίνησης από τη Δευτέρα του Πάσχα, ως τις 11 το βράδυ.

Πληροφορίες από την εν εξελίξει συνεδρίαση της επιτροπής θέλουν ακόμα τους εμπειρογνώμονες να εισηγούνται την παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας των πολιτών κατά μία ώρα, ήτοι έως τις 22:00, για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Από τη Δευτέρα του Πασχα, δε, η κυκλοφορία θα είναι ελεύθερη έως τις 23:00. Αντίθετα, «κλειδώνει» και τυπικά το... Πάσχα στην πόλη, καθώς δεν θα δοθεί το πράσινο φως για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Έτσι, οι λοιμωξιολόγοι απευθύνουν σύσταση για 9 άτομα στο οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα, μέχρι 2 οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους, και 12 άτομα, όταν το πασχαλινό τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Κλείσιμο
Οι διαπεριφερειακες μετακινήσεις, όπως εισηγούνται, θα επιτραπούν από τις 14 Μαΐου.

Όλα αυτά, βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν τα επδημολογικά δεδομένα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ινδία: Ασθενείς με κορωνοϊό πέθαναν από βλάβη στην παροχή οξυγόνου - Αναζητούν φάρμακα στο twitter

European Super League: Από το «αντάρτικο» της ποδοσφαιρικής ελίτ, στο «sorry, λάθος» μέσα σε 48 ώρες

Κι άλλος ηθοποιός στον εισαγγελέα για βιασμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης