«Από απόσταση»: Έκθεση με έργα του Αρκά για τον κορωνοϊό

«Από απόσταση»: Έκθεση με έργα του Αρκά για τον κορωνοϊό

Πρόκειται για μία εικαστική έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στην Ελληνογερμανική Αγωγή, με 42 προσεγμένες αναπαραγωγές έργων του Αρκά

arkas34
«Από απόσταση» είναι ο τίτλος της ξεχωριστής εικαστικής έκθεσης σκίτσων του Αρκά που εγκαινιάζεται διαδικτυακά από την Ελληνογερμανική Αγωγή, την Πέμπτη 22 Απριλίου στις 6.00 μ.μ.

Πρόκειται για μία εικαστική έκθεση με 42 προσεγμένες αναπαραγωγές έργων του Αρκά που διαμορφώθηκαν κι εκτυπώθηκαν αρχικά ως κόμικς από τον δημιουργό τους, κατά το διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων (2020-2021), με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.

arkas2
arkas3


Έναν χρόνο τώρα από απόσταση οι χαρακτήρες του Αρκά ξορκίζουν το κακό με «σκεπτόμενο» χιούμορ, μας εκπαιδεύουν στη νέα πραγματικότητα, μας μαλώνουν, όταν δεν τηρούμε τα μέτρα, μας θυμίζουν να χαμογελάμε κι ας είναι πίσω από τις μάσκες. Μας κάνουν να γελάμε και να βρίσκουμε ξανά αισιοδοξία και δύναμη. Έναν χρόνο τώρα από απόσταση ο Αρκάς μας συντροφεύει στα δύσκολα.

Όπως τονίζεται, «τον τελευταίο χρόνο βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε τις συνέπειες αυτής της πανδημίας, γεγονός που άλλαξε καθοριστικά τον τρόπο της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Ανησυχίες κι εκνευρισμοί, οδυνηρές απώλειες και αποστασιοποιήσεις, πρωτόκολλα κι αντιδράσεις, μαζί με περιορισμούς και στερήσεις, φόβους κι ελπίδες, νοσταλγίες αλλά κι ευτράπελα ήταν όσα γνωρίσαμε, τα οποία δεν θα μπορούσαν ασφαλώς να αφήσουν ασυγκίνητο τον Αρκά, έναν σκιτσογράφο με τόσο καυστικό χιούμορ. Έναν ευφάνταστο και πολυδιάστατο κομίστα, που εδώ και σαράντα χρόνια μας συνοδεύει καθημερινά σχολιάζοντας με ευφυία κι αυτοκριτική διάθεση, με καυστικότητα κι άλλοτε με ειρωνεία, πολλές από τις συνήθειες και τα απρόβλεπτα, τις αινιγματικές ή αμήχανες συμπεριφορές και παραδοξότητές μας, μέσα πάντα από το μοναδικό του χιούμορ».

Κλείσιμο
Την επιμέλεια της έκθεσης, του συνοδευτικού της επίσης έντυπου υλικού, όπως και του καταλόγου που θα κυκλοφορήσει, έκανε η Ιστορικός Τέχνης και Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ) κ. Αθηνά Σχινά, η οποία υπογράφει και το βασικό κείμενο.

Η έκθεση θα φιλοξενείται από τις 22/4 έως και τις 22/5 στους διαδικτυακούς τόπους https://www.ea.gr/arkas/ και www.ea.gr/arkas/katalogosΔιάρκεια της έκθεσης: 22/04/2021 – 22/05/2021

Ειδήσεις σήμερα 

Οικογενειακή τραγωδία στο Κορωπί: Η ανεργία, το αλκοόλ και ο αιματηρός επίλογος με την παιδοκτονία 

Θεοδωρίδου: Ασφαλές, αποτελεσματικό και πρακτικό το Johnson & Johnson 

Τραγωδία στη Γαύδο: «Τα καθίσματα ήταν τραβηγμένα πίσω - Δεν μπορούσε να μπει ταχύτητα», λέει ο 40χρονος συνοδηγός 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης