Κύπρος: Αρχίζει ο εμβολιασμός για τους πολίτες ηλικίας 53 και 54 ετών

Κύπρος: Αρχίζει ο εμβολιασμός για τους πολίτες ηλικίας 53 και 54 ετών

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 200.000 εμβολιασμοί

Screenshot_2021-04-15_at_6_19_30_PM
Διακόσιες χιλιάδες εμβολιασμούς πραγματοποίησε μέχρι σήμερα η Κύπρος. Μέχρι και τις 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο 198.060 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 141.000 αφορούν τη χορήγηση της 1ης δόσης και οι 57.060 αφορούν τη χορήγηση και των δύο δόσεων.

Η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης είναι το βήμα για επιστροφή στην κανονικότητα το συντομότερο. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα υλοποιείται δίνοντας, αύριο, προτεραιότητα στους πολίτες ηλικίας 53 και 54 ετών.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, 15.000 ραντεβού για εμβολιασμό από αύριο, 16 Απριλίου, στις 7:30 το πρωί, μέχρι και το Σάββατο, 17 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, μόνο για τα άτομα ηλικίας 53 και 54 ετών.

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε όλα τα Κέντρα Εμβολιασμού παγκύπρια, με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca και της Pfizer.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, στόχος του είναι να προχωρήσει με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, ούτως ώστε να λάβουν τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου μέχρι τις αρχές Μαΐου τα άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω και εντός του 1ου εξαμήνου του έτους να έχει εμβολιαστεί (έστω με την 1η δόση) τουλάχιστον το 60% των πολιτών.

Τα δεδομένα από τον εμβολιασμό του 83% των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω και του 79% των ατόμων της ηλικιακής ομάδας 70-79 ετών, δείχνουν ότι με τον εμβολιασμό μειώνεται θεαματικά ο αριθμός των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσηλευτήρια.

Κλείσιμο
Για να επιτευχθεί η θωράκιση της υγείας των πολιτών, συστήνεται στα άτομα που έχουν κάθε φορά προτεραιότητα, να προχωρούν το ταχύτερο δυνατό στον προγραμματισμό του εμβολιασμού τους, περιορίζοντας έτσι το ρίσκο σοβαρής νόσησης ή και θανάτου.

Ο εμβολιασμός, τονίζει το υπουργείο, είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να πάρουμε τη ζωή μας ξανά στα χέρια μας για να επανέλθουμε στην κανονικότητα το συντομότερο.

Ειδήσεις σήμερα 

Με τον Τσαβούσογλου συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας - 45 λεπτά διήρκεσαν οι συνομιλίες με τον Ερντογάν 

Η στιγμή που «καταρρέει» η επικεφαλής του οργανισμού φαρμάκων της Δανίας - Δείτε βίντεο 

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Ζαχαριάδης 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης