Δημόπουλος: Ανάγκη προτεραιοποίησης του εμβολιασμού εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητών

Δημόπουλος: Ανάγκη προτεραιοποίησης του εμβολιασμού εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητών

Αίτημα προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών απέστειλε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ

dimopoulos_pritanis_ekpa
Την ανάγκη προτεραιοποίησης του εμβολιασμού κατά της Covid-19 όλων των εμπλεκομένων στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απαιτούν φυσική παρουσία, εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητών (Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών), τόνισε σε σχετικό αίτημά του προς τις αρμόδιες αρχές για τους Εμβολιασμούς και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, διαβιβάζοντας σχετική θέση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συγκλήτου: «Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη συνεδρίαση της Τρίτης 30-3-2021, συζήτησε το θέμα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απαιτούν φυσική παρουσία (Εργαστήρια, Κλινικές Ασκήσεις, Πρακτική Άσκηση, Αθλητικά Μαθήματα, Εκπαιδευτικές Εκδρομές κ.λπ.) και διαπίστωσε ότι η συνεχιζόμενη απαγόρευση διενέργειας των εκπαιδευτικών αυτών δραστηριοτήτων λόγω πανδημίας δημιουργεί πλέον σοβαρό πρόβλημα στην πρόοδο και ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Η Σύγκλητος, λαμβάνοντας υπόψη την επιτακτική ανάγκη διά ζώσης διενέργειας των προαναφερθεισών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, τονίζει ότι θα πρέπει, το συντομότερο δυνατόν, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Πολιτεία, ώστε αυτό να καταστεί εφικτό. Ταυτόχρονα, η Σύγκλητος προτείνει και ζητεί τη δωρεάν διάθεση «self tests», καθώς και τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όλων των εμπλεκομένων στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απαιτούν φυσική παρουσία, εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητών (Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών)».

Ο κ. Δημόπουλος, σημείωσε επίσης, ότι τα αιτήματα από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα του ΕΚΠΑ για το συγκεκριμένο θέμα είναι πολλαπλά, και επομένως επείγει να υπάρχει, το συντομότερο δυνατόν, μία απάντηση, ούτως ώστε να ενημερωθούν σχετικά τα μέλη του ΕΚΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Η κυβέρνηση θέλει Πάσχα στο χωριό με self test, οι επιστήμονες περιμένουν

Κορωνοϊός: Το 25% των ασθενών μπαίνει σε Μονάδες - Προβληματισμός για 10 περιφέρειες

Στις αίθουσες με το δεύτερο self-test μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Λύκεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης