Κύπρος: Εμβολιάστηκαν οι υπουργοί με το εμβόλιο της AstraZeneca

Κύπρος: Εμβολιάστηκαν οι υπουργοί με το εμβόλιο της AstraZeneca

«Σημασία έχει ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο» δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης

kyprow
Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού έλαβαν σήμερα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου, που δεν είχαν ήδη εμβολιαστεί. Δεν εμβολιάστηκε μόνο ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος, λόγω απουσίας του για υπηρεσιακούς λόγους, στο εξωτερικό, θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα.

Οι υπουργοί και υφυπουργοί εμβολιάστηκαν το πρωί στο Εμβολιαστικό Κέντρο που λειτουργεί στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως "αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο".

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως "έχουμε προσέλθει μαζικά, ύστερα από ομόφωνη απόφαση, προκειμένου όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα πως αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο".

"Για να στείλουμε ένα μήνυμα πως οι ελάχιστες των περιπτώσεων παρενεργειών που παρατηρήθηκαν δεν μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στον μαζικό εμβολιασμό, που θα δημιουργήσει τις προοπτικές της ανοσίας της αγέλης, αλλά και θα δώσει την ευχέρεια να ανοίξει η οικονομία, να αποκτήσει ξανά την ελευθερία του ο κόσμος, να ζούμε σε μια κανονική ζωή", είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Κάλεσε όλους τους πολίτες να μην επηρεάζονται από τα όσα γράφονται ή από τα όσα λέγονται, σημειώνοντας πως "μέχρι στιγμής στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εμβολιαστεί πέραν των 38 εκατομμυρίων με AstraZeneca και δεν υπήρξαν παρά ελάχιστες των ελαχίστων παρενέργειες".

"Συνεπώς για άλλη μια φορά καλώ το σύνολο του κυπριακού λαού που παραμένει ανεμβολίαστο: Μην επιλέγετε. Εμβολιαστείτε. Αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο", σημείωσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια χαλαρώσεων των περιοριστικών μέτρων μέσα στο Πάσχα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως "η επιδημιολογική ομάδα θα αποφασίσει αφού εξετάσει όλα τα δεδομένα".

Σήμερα εμβολιάστηκαν οι Υπουργοί Άμυνας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Ενέργειας, Υγείας, Παιδείας, Μεταφορών, Γεωργίας, ο Υφυπουργός Τουρισμού, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Η κυβέρνηση θέλει Πάσχα στο χωριό με self test, οι επιστήμονες περιμένουν

Κορωνοϊός: Το 25% των ασθενών μπαίνει σε Μονάδες - Προβληματισμός για 10 περιφέρειες

Στις αίθουσες με το δεύτερο self-test μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Λύκεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης