Η δήλωση Παναγιωτόπουλου για την απώλεια του ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη

Η δήλωση Παναγιωτόπουλου για την απώλεια του ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη

Ο εκλιπών εφοπλιστής τις δύο τελευταίες δεκαετίες δώρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις πάνω από 23 εκατ. ευρώ

Screenshot_2021-04-10_at_10_40_29_PM
Συλλυπητήριο μήνημα για τον θάνατο του ευεργέτη εφοπλιστή, Ιάκωβου Τσούνη, έστειλε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Ημέρα πένθους για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έφυγε από τη ζωή ο ευπατρίδης Ιάκωβος Τσούνης. Ευγνωμοσύνη και σεβασμός για την προσφορά του», δήλωσε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης, ο οποίος είχε δωρίσει όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Ιάκωβος Τσούνης νοσηλευόταν από τις 18 Μαρτίου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. 

«H σύνταξη της δημοσίας διαθήκης μου με την οποία καταλείπω μετά τον θάνατο μου το σύνολο της ακίνητης περιουσίας στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει ολοκληρωθεί και έχει ήδη κατατεθεί και αποτελεί πραγματικότητα των διαθέσεων μου δια τα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία πολλάκις ομιλήσαμε» ήταν η φράση με την οποία ο 97χρονος εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης ενημέρωνε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνο Φλώρο για την πρόθεσή του να δωρίσει στις Ένοπλες Δυνάμεις το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του. 

Ο εκλιπών εφοπλιστής τις δύο τελευταίες δεκαετίες δώρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις πάνω από 23 εκατ. ευρώ. Μάλιστα αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους και συνάμα πιο αθόρυβους ιδιώτες υποστηρικτές της ενίσχυσης του αμυντικού οπλοστασίου της χώρας. Το συγκεκριμένο ποσό διατέθηκε για την αγορά 60 αποβατικών σκαφών της Ζ΄ ΜΑΚ, για την πλήρη ανακαίνιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών καθώς και 29 κλινών της κλινικής 68 του 401 ΓΣΝΑ όπως και για την επισκευή και αποκατάσταση κλινικών του  Νίμιτς, για την αγορά ανταλλακτικών που διατέθηκαν στις μηχανοκίνητες μονάδες του Στρατού Ξηράς στον Έβρο, για την απόκτηση υπερσύγχρονων καμερών νυχτερινής όρασης από τις Ειδικές Δυνάμεις κ.α. Να σημειώσουμε επίσης, σε ότι αφορά το ποσό της διαθήκης, πως ένα σημαντικό μέρος αυτού αναμένεται να διατεθεί για τις ανάγκες κάλυψης του νέου εξοπλιστικού προγράμματος των Ε.Δ που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ειδήσεις σήμερα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βίντεο που δείχνει τις κινήσεις των εκτελεστών 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο οικισμός Ρομά στο Χαλάνδρι - Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία 

Απεβίωσε ο Ιάκωβος Τσούνης, ο εφοπλιστής που δώρισε την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης