Κορωνοϊός: Περίπου 700 νεκροί στα κοιμητήρια του δήμου Θεσσαλονίκης

Κορωνοϊός: Περίπου 700 νεκροί στα κοιμητήρια του δήμου Θεσσαλονίκης

Στο κοιμητήριο της Θέρμης οι ειδικοί χώροι ταφής για τους νεκρούς λόγω κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται – Η πανδημία συνεχίζει να πλήττει τη Θεσσαλονίκη

tafoi_thess
Ολοένα και περισσότεροι ειδικοί χώροι ταφής για όσους κατέληξαν λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού δημιουργούνται στα κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης.

Οι φωτογραφίες του GRTimes.gr από τα κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου» στην περιοχή της Θέρμης μαρτυρούν «σκηνικό πολέμου».

Σε ορισμένους τάφους με φρέσκο χώμα υπάρχουν λουλούδια από τους συγγενείς, ενώ υπάρχουν και ανοιχτοί ταφώνες με λευκό σταυρό, που φτιάχτηκαν για τα νέα θύματα της πανδημίας.

Κοιμητήρια δήμου Θεσσαλονίκης - GRTimes.gr


Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργο Αβαρλή, τα στοιχεία δείχνουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο τον Ιανουάριο του 2021 οι νεκροί από κορωνοϊό που θάφτηκαν στα συγκεκριμένα κοιμητήρια, τα οποία εξυπηρετούν και άλλους δήμους, ανέρχονται στους 73, τον Φεβρουάριο στους 32 και τον Μάρτιο στους 46, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, συνολικά από το ξέσπασμα της πανδημίας έχουν ενταφιαστεί 700 άτομα που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.

tafoi_thess1
tafoi_thess2


Κλείσιμο
Τον Δεκέμβριο είχε ανακοινωθεί ότι θα ανοίξουν επιπλέον 300 ταφώνες σε ξεχωριστό σημείο, μέσα στα κοιμητήρια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που ενδεχομένως να προέκυπταν. Τελικά, όμως, όπως αναφέρει ο κ. Αβαρλής, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν 550, σχεδόν διπλάσιοι δηλαδή από την αρχική απόφαση έτσι ώστε να μην προκύψουν προβλήματα, απόφαση που σήμερα αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από σωστή.

Σήμερα, από αυτούς τους νέους ταφώνες που δημιουργήθηκαν σε χώρο των κοιμητηρίων που παλιά λειτουργούσε ως φυτώριο του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά εδώ και αρκετά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί, έχουν καλυφθεί ήδη οι 250 και υπάρχουν διαθέσιμοι 350.

tafoi_thess3
tafoi_thess4
tafoi_thess6




Ειδήσεις σήμερα:

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ερωτεύτηκε την «Λίλιμπετ», στήριξε όσο κανείς την Ελισάβετ

Γιώργος Καραϊβάζ: Σοκ και δέος από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου

Στα 2.747 τα νέα κρούσματα - 790 οι διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης