Κορωνοϊός: Έφοδος σε δύο οίκους ανοχής - Επ’ αυτοφώρω επαγγελματίες και πελάτες

Κορωνοϊός: Έφοδος σε δύο οίκους ανοχής - Επ’ αυτοφώρω επαγγελματίες και πελάτες

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι οι οίκοι ανοχής λειτουργούσαν κανονικά παρά την απαγόρευση λόγω κορωνοϊού - Πρόστιμα στις επιχειρήσεις, τις υπεύθυνες και τους πελάτες - Δείτε φωτογραφίες

oikoi_anoxis_main
Έφοδο σε δύο οίκους ανοχής που λειτουργούσαν κανονικά παρά την απαγόρευση λόγω των μέτρων έναντι της πανδημίας, πραγματοποίησαν μέλη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Απ’ την μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε δύο σημεία στην Αττική όχι μόνο εντοπίστηκαν πράγματι οι οίκοι ανοχής να λειτουργούν, αλλά και να προσφέρονται υπηρεσίες σε πελάτες…

Συγκεκριμένα, έγινε επέμβαση των ελεγκτικών δυνάμεων: α) σε studio επί της Λ. Αθηνών 373, όπου συνελήφθησαν 3 κοπέλες και η υπεύθυνη του οίκου ανοχής και β) σε studio επί της Λ. Συγγρού 232, όπου συνελήφθησαν 4 κοπέλες και η υπεύθυνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στις δυο περιπτώσεις βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους, από 5.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, από 3.000 ευρώ στις υπεύθυνες και από 300 ευρώ στους πελάτες.

oikoi_anoxis
oikoi_anoxis1
oikoi_anoxis2
Κλείσιμο
oikoi_anoxis3
oikoi_anoxis4
oikoi_anoxis5



Πρόστιμα 396.000 ευρώ και οκτώ συλλήψεις 

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησαν χθες οι αρμόδιες αρχές, στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας. Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 396.000 ευρώ.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν συνολικά 74.911 ελέγχους και κατέγραψαν 1.187 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων. Το 77,3% των παραβιάσεων αφορούσαν σε άσκοπη μετακίνηση και το 19,6% για μη χρήση μάσκας.

Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα από δύο σπίτια, για ιδιωτική συνάθροιση, ενώ επιβλήθηκαν και τσουχτερά πρόστιμα στους συνολικά επτά προσκεκλημένους.

Συνελήφθη επίσης ιδιοκτήτης καφέ για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος και του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ και από 300 ευρώ σε δύο πελάτες.

Η όγδοη σύλληψη ήταν για κλοπή και παράβαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα (παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) και 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.


oikoi_anoxis8
oikoi_anoxis7






Ειδήσεις σήμερα:

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση του Κουφοντίνα για την ακύρωση της απόφασης της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού

Η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών εμπλουτίζεται με νέα μαθήματα

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα και Γεννηματά: «Κάποτε μείνατε με το νταούλι στο χέρι» - «Μου θυμίσατε Τσίπρα, αλλά χωρίς το ταλέντο στο ψέμα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης